Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi care iti vor aduce succes in orice economie

Tags: eonomie dificila, gandire pozitiva, situatie economica, retele de socializare

Cu cat economia trece printr-o perioada mai grea, cu atat mai mult cresc oportunitatile, insa acest lucru se intampla doar pentru cei care sunt cu adevarat puternici, pregatiti si insistenti. Cei mai multi dintre oameni gandesc negativ, astepand la nesfarsit acel moment in care sa se simta destul de pregatiti pentru a da marea lovitura, insa acel moment tot intarzie sa apara.
Se pare ca traim din nou intr-o era pe care am putea sa o denumim "te hranesti cu ceea ce vanezi", deoarece toata lumea urmareste ceva, oricine vrea sa castige ceva. Mai mult decat atat, traim intr-o lume in care cei care castiga preiau initiativa asupra celor care sunt mai slabi decat ei si prin aceasta metoda isi cladesc propriul succes.

Iata cinci sfaturi care iti vor asigura succesul indiferent de situatia economica:

1. Nu trebuie sa depinzi de nimeni

Succesul va veni in clipa in care vei realiza ca nimeni nu reprezinta motivul pentru care tu ai probleme si nici motivul pentru care tu nu iti poti atinge scopul. Doar tu iti poti stabili destinul, nimeni nu te poate influenta. Imediat ce iti termini studiile trebuie sa iti stabilesti un scop si sa te axezi pe atingerea acestuia. Nu incerca sa cauti vinovati in cazul in care nu reusesti sa faci ceea ce ti-ai propus. Incearca sa iti castigi increderea in propriile forte.

2. Asuma-ti faptul ca economia nu se va imbunatati

Pentru a-ti asigura succesul indiferent de situatia economica actuala trebuie sa iti asiguri locul de munca. Acest lucru il poti face prin evidentierea calitatilor pe care le ai, astfel incat sa ii demonstrezi sefului tau ca esti unul dintre angajatii de baza ai companiei pe care o detine si ca aceasta nu ar putea functiona la fel de bine fara tine. Cel mai bun lucru pe care il poti face este acela de a deveni omul de baza al angajatorului tau. De asemenea, in paralel cu meseria pe care o ai poti incepe  sa iti creezi o afacere proprie chiar daca trebuie sa faci acest lucru in sufrageria casei tale. Orice sacrificiu va fi rasplatit la un moment dat.

3. Fii cat mai activ

Pentru a deveni unul dintre angajatii de baza ai companiei in care lucrezi trebuie sa fii activ tot timpul. Din pacate, risti sa nu ai nici macar un moment pentru tine sau pentru cei din jur, insa acest lucru iti va oferi mai multe oportunitati decat vei avea vreodata daca esti un angajat mediocru. Incearca macar pentru o perioada sa pui pe primul loc nevoile companiei inainte de cele personale. Astfel iti vei dezvolta anumite calitati care te vor ajuta atunci cand vei detine propria afacere. Mai mult decat atat, acest lucru te va invata sa fii mai responsabil si mai grijuliu in ceea ce priveste buna functionare si dezvoltarea afacerii, indiferent daca este propria afacere sau cea a sefului tau.

4. Fii inteligent

Viitorul le surade celor care gandesc pozitiv. Cea mai pozitiva persoana din colectiv se va departaja de ceilalti si va putea fi usor distinsa fata de cei din jur de la prima privire. Traim intr-o lume plina de dezastre. Printre aceste catastrofe se numara si cele de ordin economic. Nu lasa aceste probleme sa te transforme intr-un om posomorat si negativist. Actioneza cu inteligenta si formeaza-ti o gandire cat mai pozitiva pentru a putea trece peste orice problema care iti iese in cale.

5. Incearca sa fii omniprezent

In afaceri obscuritatea este cea mai mare provocare. Nu poti avea succes pe deplin daca cei cu care lucrezi si cei pentru care lucrezi nu te cunosc personal. Incearca sa pastrezi o legatura puternica atat cu angajatii pe care ii coordonezi, cat si cu clientii. Incearca sa fii atat la birou, cat si pe teren ascultand dorintele clientilor tai. Acest lucru nu va face decat sa iti ofere satisfactie si va reusi sa creasca cifra afacerii tale. Pentru a putea comunica in fiecare zi cu toate persoanele de care ai nevoie si care au nevoie de tine la randul lor, incearca sa iti creezi un blog personal si o pagina de Facebook sau Twitter unde poti fi gasit tot timpul. De asemenea, achizitioneaza-ti un smartphone pentru a putea comunica mai usor atat prin e-mail-uri, cat si pe retelele de socializare.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016