Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 sfaturi pentru a-ti transforma jobul sezonier in unul permanent

Tags: job sezonier, job permanent, loc de munca stabil

Din fericire, cel mai scump sezon al anului este si acea perioada in care companiile angajeaza oameni temporar pentru a-i inlocui pe cei care pleaca in vacanta.
 Pentru cei care nu au un loc de munca, este un lucru extraordinar sa aiba sansa de a castiga bani si de a reusi sa aiba un loc de munca inainte de sarbatori. Mai mult decat atat, reprezinta sansa de a atrage atentia companiilor la care doresti sa lucrezi pe termen lung.

Daca esti interesat de un job sezonier pe care doresti sa il transformi in unul permanent, iata cinci sfaturi care te pot ajuta:
 
1. Arata-ti calitatile
 
Suna putin pueril, insa daca stii cum sa le arati calitatile tale celor pentru care lucrezi sezonier, poti obtine acel post permanent. Daca ai sansa, nu ezita sa le spui ideile si sugestiile la care te-ai gandit pentru reducerea costurilor. Angajatorii vor admira si isi vor nota contributia pe care ai adus-o pentru dezvoltarea companiei pe care o detin.
 
2. Fa-ti prieteni
 
Acum este cel mai bun moment sa iti faci noi prieteni. Du-te la job cu chef de munca si fa cunostinta cu oamenii importanti din companie. Mai mult decat atat, incearca sa ai o atitudine pozitiva si un look cat mai profesional, pentru ca de cele mai multe ori si aceste aspecte conteaza pentru potentialul tau angajator. Nu trebuie sa iti fie frica sa le pui intrebari atat sefilor, cat si colegilor pe care ii ai chiar si pentru o perioada determinata.
 
3. Aminteste-ti: Nici un efort pe care il faci nu este in zadar
 
Nu fi dezamagit daca eforturile pe care le faci nu schimba lucrurile intr-un mod fastuos. Pastreaza legatura cu cei cu care ti-ai creat relatii si incearca sa faci tot ceea ce poti mai bine astfel incat cei de langa tine sa te aprecieze. Nu trebuie sa te astepti la vreo mare realizare imediat, insa pe parcurs lucrurile se vor imbunatati.
 
4. Fii creativ
 
Cei mai multi dintre noi nu isi dau interesul in ceea ce priveste joburile sezoniere. Persoanele respective fac acest lucru din lipsa de motivatie. Daca exista situatii in care iti poti ajuta colegii in vreun domeniu in care te  pricepi cu adevarat, nu ezita sa o faci. Este foarte posibil ca angajatorii sa te remarce si sa iti ofere un post permanent in firma lor.
 
5. Lasa-te purtat de situatie
 
Cine nu ar prefera sa aiba o vacanta in apropierea Craciunului? Insa, daca muncesti si iti dai tot interesul, le vei putea demonstra celor pentru care lucrezi sezonier ca esti implicat si ca ai spirit de echipa. Aceste doua calitati sunt foarte cautate pentru joburile permanente.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016