Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 metode prin care invingi depresia

Tags: invinge depresia, rutina, depresie, fericire, optimism, oameni pozitivi, ganduri negative

"Viata e prea grea". "Ce rost are sa mai fac ceva?" "Nu voi fi niciodata fericit." Te confrunti si tu deseori cu astfel de ganduri? Daca astfel de ganduri nu ti-au trecut niciodata prin minte, inseamna ca esti realmente norocos. Nu este usor sa scapi de gandurile negative. Iar atunci cand nu reusesti sa elimini acest mod de gandire, te poti astepta sa cazi in depresie.
Iti prezentam in continuare cateva sugestii care sa te ajute sa elimini aceste ganduri negative, imediat ce apar.
 
1. Intelege ciclul emotional
Viata este plina de suisuri si coborasuri. Uneori esti plin de energie si nimic nu te poate opri din drum. Alteori te simti neajutorat si nu esti in stare sa faci nimic. De cele mai multe ori, insa, te afli intr-o stare neutra. Este important sa intelegi ca toate aceste stari sunt perfect normale si toate sunt trecatoare. Depresia este doar o stare temporara.
 
2. Petrece timp cu oameni pozitivi
Oamenii cu care interactionezi iti influenteaza starea de spirti. Gandurile pozitive sunt contagioase. La fel sunt si gandurile negative. Daca vei petrece timp in compania unor oameni pozitivi, vei deveni si tu optimist.
 
3. Aminteste-ti realizarile anterioare
Atunci cand te confrunti cu un esec, este usor sa devii frustrat si deprimat. Aminteste-ti insa toate realizarile din trecut. Nu uita ca ai multe calitati, nu doar defecte. Reconstruieste-ti increderea de sine.
 
4. Schimba peisajul
Daca esti deprimat, schimba peisajul. De multe ori, asociem problemele cu mediul inconjurator. Singura solutie ar fi sa schimbam ceva: sa facem curatenie, sa mutam mobila, sa decoram altfel camera sau biroul sau sa plecam pur si simplu in alta parte.
 
5. Schimba rutina
Daca faci lucrurile in acelasi mod, in fiecare zi, aceasta monotonie poate fi in sine o cauza a depresiei. Este important sa iti schimbi din cand in cand rutina zilnica, sa faci ceva neobisnuit sau ceva ce nu ai mai facut niciodata.
 
6. Fa miscare
Miscarea este extrem de benefica in caz de depresie. Fa niste exercitii fizice, du-te la sala, mergi cu bicicleta sau iesi la alergat. Cu cat faci mai multa miscare, cu atat te vei simti mai bine.
 
7. Actioneaza
Cea mai buna metoda de a scapa de depresie este sa actinonezi intr-un fel sau altul. Care este problema care te macina si cum o poti rezolva? Daca te hotarasti sa actionezi in loc sa ramai deprimat si sa te plangi, nici nu vei mai avea timp pentru ganduri negative. Prin faptul ca actionezi, iti ocupi mintea si iti oferi un scop catre care sa tinzi. Dupa ce vei obtine rezultate favorabile, gandirea pozitiva va veni de la sine.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016