Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recruteaza candidatii talentati, nu pe cei in cautarea unei slujbe

Tags: recrutare angajati, recrutare candidati, locuri disponibile de munca, dezvoltare profesionala

Orice antreprenor este in permanenta in cautare de noi talente care sa il ajute sa isi conduca afacerea spre prosperitate, iar in cele mai multe cazuri, cei mai buni candidati pentru un post in compania ta sunt cei care nu se agata de prima oportunitate intalnita, asa cum fac in general "vanatorii" de locuri de munca.
Cei mai buni candidati sunt cei care se pot adapta in functie de preferintele tale, adaugandu-si amprenta si personalizand fiecare sarcina pe care o primesc. Cei care stau pe ganduri de fiecare data cand le soliciti ajutorul, ori care sunt in permanenta nemultumiti de sarcinile atribuite, fac parte din categoria "vanatorilor" de slujbe, care te vor lasa balta imediat ce gasesc un alt post intr-o companie rivala, care le ofera un salariu mai bun sau alte avantaje.

Specialistii in resurse umane au realizat un studiu pe LinkedIn si au aratat ca cei mai multi manageri obisnuiesc sa inchida usa acestor candidati care isi exprima inca de la primul interviu intentia de a se mula dupa sarcinile primite, deoarece considera ca nu au potential si ca nu sunt capabili sa vina cu idei noi, care sa improspateze afacerea. Lucrurile nu stau asa de fapt.

Lou Adler, Directorul executiv de la AdlerGroup si autor al cartii "Ghidul esential pentru a angaja si pentru a fi angajat", sustine ca "cel mai important pas in procesul de recrutare a angajatilor este chiar prima conversatie cu acestia".

Va vom prezenta trei modalitati care sa va ajute sa recrutati cei mai talentati candidati si sa evitati "vanatorii" de locuri de munca:

1. La prima intalnire cu potentialul candidat, nu il intreba daca este interesat de un anumit post, ci daca este dispus sa participe la o discutie deschisa, pentru a-l cunoaste mai bine, recomanda specialistul in resurse umane. Un sondaj realizat pe LinkedIn arata ca peste 81% dintre angajatii cu norma intreaga de munca sunt deschisi fata de acest tip de conversatie.

"Daca ii intrebi pe oameni despre posturi pe care nu isi doresc sa le ocupe te va ajuta sa redirectionezi conversatia pentru cateva minute catre o alta zona, care iti va permite sa analizezi cum reactioneaza in fata unor lucruri care nu le fac mare placere si vei putea sa realizezi cum s-ar comporta in astfel de cazuri, daca vor fi angajatii tai", explica Adler.

2. Concentreaza-te pe intemeierea unei relatii sociale. Specialistul in resurse umane ii sfatuieste pe manageri sa evita in cadrul interviului de angajare sa raspunda la telefoane, sa mestece guma si sa turuie despre fisa postului si scopul companiei de a face bani. Aceasta este imaginea clasica a antreprenorilor in fata potentialilor angajati. In schimb, acestia s-ar putea concentra pe o conversatie in care sa ii explice candidatului despre cum poate avansa in cariera daca va fi angajat si mai ales daca munca sa se va dovedi productiva si de calitate.

3. Pune accent pe dezvoltarea profesionala si nu pe partea materiala. Partea materiala nu trebuie adusa in discutie neaparat la prima discutie cu candidatii. "Vanatorii" de slujbe doar asta ar vrea sa auda, insa persoanele talentate vor aprecia posibilitatea de a avansa si a se dezvolta profesional si vor astepta momentul potrivit pentru a afla suma cu care ii vei recompensa financiar, eventual chiar dupa o perioada de proba, in care sunt dispusi sa iti arate de ce sunt in stare.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016