Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 intrebari relevante de adresat in cadrul interviului

Tags: intrebari interviu, interviu de angajare, cautare job, interviu de selectie, angajatori, intrebari adresate la interviu

Interviurile de selectie pot fi extrem de stresante si obositoare, atat pentru candidat, cat si pentru angajator. De multe ori, recruterii pierd timp pretios intervievand persoane care nu sunt potrivite pentru jobul respectiv. BusinessNewsDaily a cerut parerea mai multor experti in domeniu privind cele mai potrivite intrebari ce ar trebui adresate de angajatori in cadrul unui interviu.
1. Ce obisnuiti sa faceti dupa terminarea programului?
O intrebare destul de vaga, deoarece aplicantului nu i se precizeaza daca ar trebui sa se refere la activitatile profesionale sau la cele personale. Candidatii care doresc sa se afirme pe plan profesional vor oferi un raspuns legat de munca. Spre exemplu, acestia pot preciza ca isi ajuta colegii sa termine anumite proiecte dificile sau lucreaza pe cont propriu in afara programului. Candidatii care nu doresc neaparat sa se afirme vor aduce in discutie activitatile efectuate in timpul liber, impreuna cu prietenii sau familia.
 
2. Care este cel mai frumos lucru pe care l-ati facut vreodata pentru cineva?
Multe companii cauta sa angajeze persoane amabile, binevoitoare. O astfel de trasatura de caracter este extrem de importanta, iar adresarea acestei intrebari va surprinde de obicei candidatul, acesta fiind nevoit sa ofere un raspuns sincer.
 
3. Imi puteti spune mai multe despre dvs.?
Aceasta ramane cea mai buna intrebare de adresat in cadrul interviului, precizeaza expertii. Majoritatea candidatilor se asteapta sa le fie adresata aceasta intrebare si isi pregatesc raspunsul dinainte. Daca respectivul candidat este luat prin surprindere de aceasta intrebare, angajatorul va sti ca acesta nu si-a facut temele.

La fel de important ste si modul in care candidatul isi prezinta activitatea profesionala. Candidatii care s-au pregatit temeinic inainte vor cunoaste detalii importante despre companie, vor fi analizat descrierea jobului si isi vor fi organizat prezentarea astfel incat sa scoata in evidenta faptul ca sunt cei mai potriviti pentru jobul respectiv. Chiar daca multi candidati detesta aceasta intrebare, ar trebui sa profite din plin de aceasta, deoarece le permite sa isi etaleze abilitatile si sa iasa in evidenta intr-un mod convingator.
 
4. Imi puteti relata o situatie in care ati lucrat la capacitate maxima? Care au fost actiunile intreprinse si care a fost rezultatul final?
Raspunsul candidatului ar trebui sa evidentieze punctele lor forte. Daca acestea nu sunt in conformitate cu cerintele postului, atunci persoana nu este potrivita pentru job. Nu uitati insa ca anumite persoane nu se descurca bine in cadrul interviurilor, insa sunt angajati exceptionali. Nu va temeti sa adresati si alte intrebari complementare: „Ce ati gandit in acel moment?”, „Ce abilitati ati folosit in respectiva situatie?”
 
5. Cum credeti ca v-ar descrie fostul dvs. sef in cazul in care l-as contacta?
Aceasta intrebare forteaza candidatul sa raspunda din perspectiva fostului sau sef. Astfel, acesta va dezvalui informatii pe care nu le-ar fi precizat in mod deschis daca nu s-ar fi temut ca veti discuta cu fostul sau sef. Pot iesi la iveala anumite nereguli sau probleme avute la fostul loc de munca.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016