Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google cauta hackeri care sa ii descopere vulnerabilitatile. Afla ce concurs organizeaza si care sunt premiile puse la bataie

Tags: concurs google, premii google, vulnerabilitati chrome, sistem operare chrome

Hackerii care vor reusi sa identifice vulnerabilitati in sistemul de operare Chrome vor primi 3 milioane de dolari de la reprezentantii gigantului Google.
Compania Google a decis sa organizeze concursul "Pwnium", la care pot participa toti utilizatorii de internet, care au cunostinte superioare de informatica si care pot depista eventuale erori sau vulnerabilitati ale sistemului de operare Chrome, varianta HP Chromebook 11 sau Acer C720 Chromebook.

Concursul se va desfasura in luna martie, iar Oficialii companiei au anuntat ca premiile puse la bataie de Google sunt de 110.000 de dolari si 150.000 de dolari, respectiv echivalentul salariului pe 12 luni al unui inginer care lucreaza la Google, in functie de complexitatea erorilor descoperite.

De asemenea, Google va oferi si premii bonus, pentru hackerii care vor descoperi erori mai putin grave.

Persoanele interesate sa participe la concursul organizat de Google se pot inscrie prin trimiterea unui e-mail la adresa pwnium4@chromium.org pana pe 10 martie 2014.

Concursul organizat de Google in martie 2014 in Vancouver, Canada, se adreseaza hackerilor care pot descoperi probleme critice de securitate in sistemul de operare Chrome se afla deja la cea de-a patra editie, iar regulamentul pentru participare poate fi accesat aici.

"Suntem de parere ca aceste recompense consistente reflecta interesul nostru pentru combaterea oricaror brese in securitatea sistemului de operare Chrome",se arata pe blogul companiei.
 
Concursul organizat de Google are loc in acelasi timp cu un altul, sustinut de Zero Day Initiative, companie aflata in portofoliul HP. Pe langa browser-ele cunoscute, plugins-urile Flash, de la Adobe, si Java, de la Oracle, vor fi puse de asemenea la incercare. Premiile variaza de la 100.000 de dolari pentru un atac reusit impotrivaGoogle Chrome sau Internet Explorer, 65.000 pentru Safari si 60.000 de dolari pentru Firefox.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016