Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Ponturi pentru un slogan eficient

Tags: slogan eficient, instrumente de publicitate, produs unic, brand

Cand vine vorba de instumentele de publicitate ale unei companii, sloganul este cel mai eficient dintre acestea. Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa realizezi singur sloganul potrivit pentru compania ta:
1.      Orice slogan mai lung de un cuvant ar trebui sa indeplineasca macar urmatoarele criterii: ar trebui sa aiba ritm, rima si sa fie insotit de un mesaj sonor. Sloganurile, fie ele scrise sau rostite, ar trebui sa fie placute auzului: este nevoie de ritm si fluenta pentru a fi memorate si recunoscute. Sloganul este cu atat mai eficient daca este prezentat sub forma de refren; studiile au demonstrat ca un refren este mult mai usor de memorat decat o fraza normala.
2.     Scopul sloganului este sa diferentieze brandul tau de cel al competitorilor, in timp ce prezinta misiunea companiei. Daca ai un avantaj in fata competitorilor, daca ii identifici produsului sau serviciului tau un beneficiu unic, atunci trebuie sa il folosesti. Sloganurile sunt responsabile de prima impresie pe care oamenii si-o fac despre brandul tau, asadar este foarte important sa concentrezi in acea propozitie tot ce compania are mai bun de oferit.
3.      Chiar daca firma ta nu are in portofoliu un serviciu sau un produs unic pe piata, sloganul trebuie conceput in asa fel incat sa diferentieze totusi brandul tau de cel al competitorilor. Adesea, cele mai de succes sloganuri sunt acelea care arata cat de dedicata este compania clientilor sai. In general, sloganurile care exprima devotamentul pentru clienti si eforturile de satisfacere a acestora sunt cele mai apreciate de public. Asadar, daca alte companii vand aceleasi servicii sau produse ca si tine, lasa-le sa vanda. Tu, in schimb, straduieste-te sa le castigi inima clientilor tai.
4.     Aminteste-ti sa nu exagerezi! Atunci cand scrii un slogan, exista o tendinta de a exagera, insa este important ca mesajul sa reflecte exact afacerea si sa nu ofere iluzii false. Expresii ca "Suntem Nr.1" sau "Cei mai buni" sunt putin cam generaliste si chiar daca pot fi adevarate, nu conving foarte multi clienti.
5.     Trebuie sa fii concis. Sloganurile nu ar trebui sa fie mai lungi de o propozitie si ar trebui sa numere maxim 8 cuvinte. Orice este mai lung de atat va fi usor de uitat, cu exceptia cazului in care este ritmat sau insotit de un mesaj sonor.
Autor: Marketing Portal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Adrian Popescu 30-Dec-2011 23:31:53
Un slogan eficient este un slogan care determina potentialii clienti sa bage mina in buzunar si sa cumpere un anumit produs ori serviciu ( sau , daca se poate mai multe ...)? Pai daca e asa atunci declar ca imi este rusine cu cei care concep asa ceva , nu merita mincarea pe care o maninca ....

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016