Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 moduri de a produce noi idei geniale de afaceri

Tags: idei de afaceri, idei pentru antreprenori, lista cu oportunitati

Lui Walt Disney i-a venit ideea de a construi taramul magic Disneyland in timpul unei vacante in care a vizitat impreuna cu familia sa Tivoli Gardens, un parc de distractii din Europa. Atunci s-a gandit ca ar putea construi o varianta mai mare si mai atractiva a parcului de distractii in California.
Metoda sa nu este una neobisnuita. Cei mai mari antreprenori gasesc noi idei de afaceri atunci cand acorda atentie deosebita evenimentelor obisnuite din viata lor de zi cu zi.

"Toate cele care te inconjoara sunt pline de idei care se pot dovedi folositoare", sustine Andy Boynton, unul dintre autorii cartii "The Idea Hunter".

Aceste idei grozave iti pot veni chiar si cand te plimbi in picioarele goale in nisipul din Desert, nu trebuie neaparat sa practici ceva anume din care sa iti vina o idee.

Daca inveti sa gandesti si sa actionezi intr-un mod care iti ofera diferite oportunitati pentru a straluci, vei reusi sa gasesti cateva strategii eficiente pentru afaceri inspirate chiar din obiceiurile tale de zi cu zi. Iata trei sfaturi care te vor ajuta sa te inspiri in fiecare moment:

1. Realizeaza o lista cu oportunitati

In orice moment trebuie sa ai macar un obiectiv de rezolvat. Acesta trebuie trecut pe lista ta. Ocupa-te de lucrurile obisnuite, pe care trebuie sa le realizezi in fiecare zi, iar apoi de cele mai speciale. Poti incepe chiar cu experientele tale personale, cu lucrurile care iti plac, care nu iti plac, care te deranjeaza.

2. Cauta idei in locuri cat mai diverse

Ideile noi necesita creativitate, iar asta presupune noutate si diversitate. Ti-ar putea veni o idee geniala chiar in timp ce esti plecat in vacanta cu familia ta, cand esti in vizita la o expozitie de arta sau in orice alt moment neasteptat. Daca vei deschide bine ochii, raspunsul la ceea ce cauti va fi chiar in fata ta, insa asta inseamna ca lumea ta trebuie sa fie suficient de deschisa si diversificata pentru a alimenta ideile de care ai nevoie.

3. Ia-ti notite cu metodele celorlalti de a rezolva probleme

In orice situatie te-ai afla, esti inconjurat de probleme pe care cineva a incercat macar o data sa le rezolve. Fiecare dintre ele reprezinta o oportunitate de a invata ceva nou. Incepe prin a tine evidenta celor apropiati de domeniul in care activezi si observa modul prin care acestia rezolva problemele. 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016