Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum iti poti pastra motivarea pana iti indeplinesti scopul

Tags: pastreaza-ti motivatia, cauta un mentor, cunostinte avansate, lipsa de motivatie

Se pare ca proverbul "Pentru a reusi ceva, trebuie sa iti doresti cu adevarat" a fost confirmat, insa, aceasta zicala nu vrea sa demonstreze faptul ca pentru a reusi ceva este de ajuns doar sa iti doresti foarte mult si sa speri. De cele mai multe ori, atunci cand ne propunem ceva trebuie sa trecem prin situatii dificile si trebuie sa facem destule compromisuri pentru a atinge scopul respectiv. Chiar daca este vorba doar de locul tau de munca sau este vorba de un vis maret pe care il ai, este necesar sa inveti cum sa ramai motivat pana in momenul in care tinta ta este atinsa.
Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa descoperi de unde provine lipsa ta de motivatie. De obicei, lipsa de motivatie a oamenilor provine de la simplul fapt ca acestia nu stiu de unde anume sa inceapa, cum sa isi atinga scopul sau pur si simplu nu au destula incredere in sine. Indiferent de motiv, nu trebuie sa te opresti. 
 
Foloseste urmatoarele strategii pentru a fi motivat pana in ultimul moment:
 
1. Vorbeste
 
Uneori sa vorbesti despre problemele tale cu persoane in care ai incredere si pe care le respecti este cel mai usor mod de a incepe sa ai o atitudine pozitiva. De asemenea, daca spui cu voce tare toate lucrurile care te nemultumesc este o modalitate de te simti mai confortabil si de a trece mai usor peste problemele pe care le ai.
 
2. Pregateste-te
 
Atunci cand te simti nepregatit sau neinformat in legatura cu un anumit domeniu este foarte usor sa te gandesti la cum sa te retragi mai repede sau chiar la un esec. Singura solutie este sa te pregatesti indiferent de domeniul in care lucrezi. Indiferent ca este vorba de fizica sau pur si simplu de cultura generala, incearca sa inveti in fiecare zi ceva nou.
 
3. Gaseste-ti un mentor
 
Uneori poate fi destul de greu sa ramai concentrat pe o anumita tema, riscand chiar sa esuezi din aceasta cauza. Pentru a preveni avest lucru, gaseste o persoana cu cunostinte avansate in domeniul in care activezi, care sa te poata ghida pe drumul tau catre succes. Nu numai ca te va ajuta sa gasesti calea cea buna, dar te va si motiva doar prin simplul fapt ca este alaturi de tine.
 
4. Fii constient de lucrurile care sunt in joc
 
O modalitate de a sta motivat este aceea de a-ti imagina in permanenta ce lucruri poti pierde daca nu iti atingi scopul. ACest lucru te va face constient in fiecare clipa de ceea ce esti dispus sa pierzi si te va motiva si mai tare sa lupti si sa nu esuezi.
 
5. Inspira-te 
 
Gaseste acele lucruri din viata de zi cu zi care te pot inspira. Lucreaza intr-un mediu in care sa te simti fericit si in care sa poti gandi pozitiv. Asigura-te ca esti inconjurat de oameni de succes care te pot motiva. Atitudinea acestora este de asemenea o sursa de incurajare.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016