Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce surprize neplacute ii asteapta pe fumatori

Tags: interzicerea fumatului, vesti proaste pentru fumatori, reguli impotriva fumatorilor

Fumatorilor li se pregateste o surpriza de proportii. Dupa ce s-a interzis fumatul incepand cu 1 ianuarie 2013 in taxiuri, masini de serviciu, parcuri sau universitati, Comisia Europeana a anuntat inasprirea mai multor reguli impotriva fumatorilor.
Noua lege impotriva fumatului prevede interzicerea accesului minorilor in restaurantele in care fumatul este permis, iar pentru abaterile de la lege patronii vor fi sanctionati cu amenzi de pana la 5.000 de lei.
 
Propunerea de revizuire a directivei privind produsele din tutun a fost deja adoptata de europarlamentari, iar aceasta prevede interzicerea vanzarii de tigarete cu arome si marirea cu pana la 75% din dimensiunea pachetului de tigari a etichetei care contine avertismentul de sanatate.
 
De asemenea, europarlamentarii au reglementat si vanzarea transfrontaliera prin internet si modalitatile tehnice de combatere a comertului ilicit si au propus o serie de masuri pentru produsele care nu au fost reglementate in mod specific, printre care tigaretele electronice si produsele din plante pentru fumat.
 
Mai mult decat atat, au fost propuse si cateva reglementari specifice privind etichetarea si ingredientele pentru tutunul pentru mestecat si tutunul pentru uz nazal, fiind mentinuta in continuare interdictia privind tutunul pentru uz oral. In plus, tigaretele din plante vor putea fi comercializate doar daca poarta avertismente de sanatate.
 
Tonio Borg, comisarul responsabil pentru politica in materie de sanatate si consumatori a declarat ca "Cifrele vorbesc de la sine: tutunul ucide jumatate dintre utilizatorii sai si prezinta un grad ridicat de dependenta. In conditiile in care 70% dintre fumatori incep sa fumeze inainte de varsta de 18 ani, ambitia propunerii de astazi este are de a face produsele din tutun si fumatul mai putin atractive si de a-i descuraja pe tineri sa inceapa sa consume produse din tutun. Consumatorii nu trebuie sa fie inselati. Produsele din tutun ar trebui sa arate si sa aiba gust de produse din tutun, iar prezenta propunere garanteaza ca ambalajele si aromele atragatoare nu sunt utilizate ca o strategie de marketing".
 
Deoarece fumatul este un comportament dobandit, iar numarul fumatorilor creste de la un an la altul, deja era interzis fumatul in spatii publice, spitale si scoli, insa noua lege adauga pe lista orice spatiu inchis folosit in comun, cum sunt mall-urile, cofetariile, expozitiile, mijloacele de transport in comun, taxiurile si ambulantele, pentru ca nefumatorii erau expusi fumatului pasiv.


 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016