Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Armata Electronica Siriana a piratat numele de domeniu Facebook, la 10 ani de la lansarea retelei sociale

Tags: piratare facebook, facebook zece ani, aplicatii facebook, facebook look back, domeniu facebook piratat, site-uri piratate

Un grup de sustinatori ai regimului sirian, Armata Electronica Siriana (SEA), a anuntat miercuri seara ca a piratat numele de domeniu al Facebook, ironizand pe seama celei de-a zecea aniversari a celei mai mari retele de socializare din lume.
A zecea aniversare a celei mai mari retele de socializare a fost ironizata de un grup de sustinatori ai regimului sirian Armata Electronica Siriana (SEA), care au anuntat ca au piratat numele de domeniu al Facebook.

"La multi ani, Mark", a scris SEA pe contul sau de Twitter, a doua zi de la aniversarea a zece ani de la fondarea Facebook de catre Mark Zuckenberg. "Facebook apartine #SEA", a adaugat SEA.

Reprezentantii Facebook sustin insa ca niciun trafic de date de pe site-ul sau nu a fost piratat si niciun utilizator nu a fost afectat.

Armata Electronica Siriana a anuntat deja in repetate randuri ca a piratat conturi de Twitter si site-uri de Internet ale unor institutii de presa, intre care si AFP, sau conturi asociate presedintelui american Barack Obama.

Facebook, considerata in momentul de fata cea mai importanta retea de socializare din lume, a implinit marti zece ani de la lansare, o varsta a maturitatii, dar totusi un moment dificil pentru acest site care se lupta sa isi pastreze utilizatorii tineri.

"Peste 20% din timpul petrecut de utilizatori pe internet este pe reteaua Facebook. Cei de la Facebook au realizat cu succes tranzitia de la computerul traditional la dispozitivele mobile. Ce au reusit sa faca este remarcabil", a declarat, la randul sau, Lou Kerner, fondator al societatii de investitii Social Internet Fund.

Facebook are 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe luna, aproape cat populatia Indiei, cea de-a doua cea mai populata tara din lume dupa China. Dintre acestia, 76,8% se conecteaza pe Facebook de pe un dispozitiv mobil, precum un smartphone, si 61,5% se conecteaza la reteaua de socializare in fiecare zi.

Reteaua sociala a inregistat in 2013 un profit net de 1,5 miliarde de dolari, la o cifra de afaceri de 7,9 miliarde de dolari, banii provenind in special din sumele atrase din publicitate, potrivit informatiilor furnizate de reteaua de socializare

Cele mai populare pagini de pe reteaua de socializare sunt cea a aplicatiei mobile "Facebook for every phone" (381 de milioane de fani) si compania Facebook insasi (111 milioane de fani). Cantareata Rihanna se situeaza pe locul al treilea in acest top al popularitatii pe Facebook (85 de milioane de fani), fiind urmata pe pozitia a patra de rapperul Eminem (81 de milioane) si de cantareata Shakira (80,7 milioane), potrivit socialbakers.com.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016