Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e indicat sa ai personalitati multiple

Tags: management, community management, personalitate multipla, comunicare

Nu, nu sunt nebuna, dar personalitatile multiple in social media sunt un lucru minunat! Este chiar o abilitate fundamentala pentru oricine este implicat in asa numitul Community Management.
Bineinteles, nu ma refer aici la dezvoltarea unei false schizofrenii sau la trucuri ieftine de construire a unor personaje false care sa interactioneze cu comunitatea. Adevarata provocare este de a fi in masura sa te adaptezi, in calitate de creator de continut, la nevoile si cerintele comunitatii, de a iesi din sine si de a te pune in pielea digitala a altcuiva pentru a putea oferi continut relevant si valoros.
 
De ce? Gandeste-te din punctul de vedere al fanilor, al abonatilor: nu toata lumea gandeste la fel, dupa cum nu toata lumea apreciaza sau uraste aceleasi lucruri. Stiind asta, cum putem atunci pretinde ca ii intelegem pe toti si le comunicam tuturor informatii valoroase? In cele din urma, propria noastra personalitate este doar o particica din ceea ce este considerata „baza ampla” a comunicarii.
 
Solutia?

Poate suna un pic neobisnuit, chiar ciudat, dar cel care intelege ce inseamna Community Management stie ca dezvoltarea personalitatilor multiple este o abilitate esentiala ca si cea de a sti de unde se porneste calculatorul!

Chiar daca esti multumit de tine, cum se adapteaza mai multe comunitati cu profilul tau natural? Este bine asadar sa-ti extinzi aria de interese si cunostinte spre domenii care nu-ti sunt direct pe plac, dar care sunt valoroase pentru o anume comunitate. Vei dobandi o perspectiva buna si o abilitate pe care putini o au, dar pe care multi o cer.

Si cum anume inseamna asta personalitate multipla?

De fiecare data cand analizezi o strategie, o comunitate si chiar o simpla fotografie, nu ar trebui s-o faci cu ochii propriei personalitati. Incearca in schimb o abordare mentala care este potrivita comunitatii respective, transforma-te in acea „personalitate” si priveste lucrurile prin acel filtru. Apoi intreaba-te: iti place, ca acea personalitate, postarea pe care vrei s-o pui, aplicatia pe care te pregatesti s-o lansezi sau ai da un unfollow/unlike?

Si cum imi dezvolt eu personalitate multipla?

Cunoaste-ti comunitatea! Este singura metoda garantata! Te vei alatura comunitatii avand propria perceptie, dar este un proces continuu de adaptare a personalitatii tale pentru a se potrivi oamenilor de acolo. Cunoaste ce e relevant pentru comunitatea de acolo si, la nevoie, suprima-ti anumite calitati care credeai ca-ti sunt utile, dar te impiedica acum.

Acum vine si intrebarea: cate personalitati pot avea in acelasi timp? Depinde de complexitatea fiecarei comunitati. Pe termen lung, poti avea cate personalitati simti ca poti avea.

PS: Mai iesi in oras cu prietenii tai reali din cand in cand, pentru a te asigura ca personalitatea ta originala nu devine geloasa!
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016