Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va place YouTube? Iata cum il puteti utiliza la maximum

Tags: youtube, socializare, video, customizare, jocuri

Portalul YouTube a devenit aproape parte din viata noastra. Majoritatea urmarim videoclipuri si filmulete amuzante, dar putem face mult mai multe lucruri in acest mediu. V-am facut curiosi?
Socializarea pe YouTube
 
YouTube isi lasa utilizatorii sa partajeze continutul video pe care il posteaza direct pe alte retele de socializare, precum Facebook sau Twitter. Dati clic pe "utilizator", conectati-va, selectati "Settings"(Setari) si apoi "Sharing" (Distribuiti).
 
Cautarea in alte limbi
 
YouTube poate sa isi afiseze pe ecran o tastatura, pentru a avea acces mai usor si la alte alfabete, precum cel arab, grecesc, rusesc sau tailandez. Pentru asta, accesati meniul de limba si schimbati setarile.
 
Schimbarea marimii si a rezolutiei clipurilor
 
In afara de optiunea "ecran complet", noul YouTube le da utilizatorilor posibilitatea de a vedea filmele preferate la o marime intermediara. Apasati pe butonul din mijloc din partea dreapta jos a ferestrei. Rezolutia se poate modifica selectand numarul de pixeli (360,480 etc.) folosind un buton din dreapta jos a ferestrei.
 
Vizionarea ulterioara a clipurilor
 
Optiunea este pe pagina principala sub Add To. Butonul se numeste "Watch Later" si apare si in partea de jos a videoclipului ca semnul "+". 
 
Gestionarea istoricului
 
Daca doriti sa revedeti un film sau sa stergeti ceva, YouTube va ofere "My Viewing History", un fel de inventar a ceea ce am accesat in ultima vreme. Il gasiti accesand butonul "Video Manager".
 
Cele mai utile scurtaturi
 
Pentru a rula sau a opri un videoclip, in loc sa apasati butonul "play" sau "pause", puteti sa va folositi de tastatura, dand clic pe videoclip si apasand butonul "space". De asemenea, tastele "dreapta", "stanga" pot fi folosite pentru a derula inainte si inapoi videoclipul, in timp ce butoanele "sus-jos" va permit sa setati volumul. Butoanele "home' si "end" sunt si ele extrem de utile, intrucat ne duc la inceputul sau la finalul videoclipului pe care il vizionati.
 
Butonul "leanback"
 
Una dintre noutatile introduse de YouTube este butonul "leanback", creat special pentru a putea urmari mai usor imaginile de pe YouTube pe un televizor conectat. Butonul este insa foarte util si pentru utilizatorii de desktop sau laptop, care pot rasfoi lista de imagini sau canale mult mai simplu.
 
Customizarea capturilor
 
Pentru cei care obisnuiesc sa faca capturi dupa diverse videoclipuri, noul YouTube permite rearanjarea acelor imagini. Se pot modifica fontul, prim-planul, culorile din fundal, se pot mari sau micsora. Pentru a realiza toate aceste lucruri, trebuie sa apasati pe iconita "CC" dupa care selectati "Settings".
 
Jocuri pe YouTube
 
"YouTube Slam" este un fel de joc care permite clasarea videoclipurilor in diverse categorii. Pentru a face acest lucru, trebuie sa mergeti pe scroll pana la marginea de jos a ecranului si sa apasati butonul "Try something new", dupa care selectati "YouTube Slam". YouTube va genera mai multe tipuri de videoclipuri impartite pe categorii: "Comedy Slam" sau "Bizarre Slam".
 

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016