Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri de imbunatatire a sanatatii si crestere a productivitatii la birou

Tags: cresterea productivitatii, imbunatatirea sanatatii, birou, exercitii, postura

Sanatatea si conditia fizica ne afecteaza productivitatea la locul de munca. Studiile indica faptul ca ar trebui sa luam o pauza de 10 minute la fiecare 50 de minute lucrate, pentru o productivitate maxima. Chiar daca suntem nevoiti sa petrecem cea mai mare parte a zilei la birou, acest lucru nu ne impiedica sa avem grija de sanatatea noastra. Urmatoarele cinci sfaturi te vor ajuta sa iti sporesti productivitatea, fara a parasi biroul.
1. Intareste-ti sistemul imunitar, consumand apa cu lamaie
Stoarce o jumatate de lamaie intr-un pahar cu apa. Apa cu lamaie ajuta organismul sa elimine toxinele mai repede si ajuta la digestie, ferindu-te de constipatie, balonari si dureri de stomac. Lamaia iti ofera energie si te face sa fii mai alert pe parcursul zilei.
 
2. Renunta la scaun
Postura necorespunzatoare impiedica circulatia normala a sangelui si poate contribui la durerile de spate, de gat si de umeri, care conduc la dureri de cap si pierderea puterii de concentrare. In locul scaunului obisnuit, incearca o minge gonflabila pentru exercitii, care te obliga sa tii spatele drept si te ajuta sa iti intaresti muschii importanti. O pozitie corespunzatoare a corpului stimuleaza fluxul de oxigen catre creier, pentru productivitate maxima.
 
3. Alege gustarile bogate in proteine
Proteinele ajuta la mentinerea unui nivel normal al zaharului in sange, prevenind schimbarile bruste de dispozitie. Inlocuieste cafeaua si dulciurile cu gustarile bogate in proteine, precum migdale crude, iaurt grecesc, fructe sau humus si evita alimentele bogate in zahar rafinat, pentru a beneficia de productivitate maxima.
 
4. Bea mai multa apa decat in mod obisnuit
Apa iti hidrateaza muschii si creierul. Se recomanda sa bem cel putin 2 litri de apa pe zi, insa aceasta cantitate nu este batuta in cuie. Cu cat esti mai „corpolent”, cu atat vei avea nevoie de mai multa apa pentru a ramane hidratat corespunzator.
 
5. Fa exercitii de intindere la birou
Ia-ti cateva pauze pe zi in care sa faci exercitii de intindere. Astfel de exercitii iti imbunatatesc circulatia si stimuleaza activitatea creierului, eliminand totodata tensiunea resimtita in umeri si spate.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016