Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru conversatii cat mai placute

Tags: sfaturi pentru conversatii, subiecte de conversatii, intalnire de afaceru

O conversatie nu este o intalnire de afaceri pe care o ai la birou sau cu familia. O conversatie este o discutie personala si informala care are loc intr-o cafenea, in masina, in timp ce te duci la o intalnire de afaceri, sau pe strada, in timp ce esti in drum spre locul de munca.
O discutie poate sta la baza unei relatii sau o poate incheia. De asemenea, o conversatie poate aduce o cariera de succes, iti poate conferi prietenii si ii poate face ziua mai frumoasa celui cu care vorbesti. O conversatie poate schimba lumea!

Daca pretuiesti timpul, scopul productivitatii si al contributiei, cu singuranta vei dori sa citesti urmatoarele sfaturi, care te vor ajuta sa ai parte de conversatii cat mai placute:

1. Vorbeste cu un scop

Inainte de a incepe orice conversatie, trebuie sa fii constient de scopul pe care vrei sa il atingi:

- O faci pentru a obtine anumite informatii?
- O faci doar pentru a omori timpul in timp ce calatoresti?
- O faci pentru a cunoaste mai bine persoana cu care vorbesti?

2. Fii original

Poarta o discutie exacta asa cum vrei tu. Nu trebuie sa te simti obligat sa atingi anumite subiecte sau sa te simti vinovat atunci cand spui liber ceea ce gandesti. Nu te lasa influentat de parerile celorlalti si iesi din tipar cu ideile si parerile tale. Originalitatea este amanuntul care face conversatiile mai placute.

3. Alege un subiect bun

Atunci cand porti o discutie trebuie sa alegi un subiect bun, astfel incat nici tu, nici partenerul de dialog sa nu va pierdeti timpul discutand in jurul unei teme lipsite de importanta. Alege ceva ce iti place sau o tema care consideri tu ca vi se potriveste amandurora, astfel incat sa aveti arugmente si sa aveti o discutie cat mai placuta.

4. Gaseste puncte comune

Atunci cand porti o conversatie cu cineva, il descoperi pe cel cu care vorbesti si aflii mai multe lucruri despre acea persoana decat stiai inainte de a initia discutia. Incearca pe parcursul conversatiei sa gasesti lucrurile pe care le ai in comun cu persoana respectiva si adapteaza subiectele pe care le purtati in functie de punctele comune pe care le descoperi intre voi doi.

5. Empatizeaza

Atunci cand persoana cu care porti o comversatie iti povesteste ceva, incearca sa il asculti, sa empatizezi si abia apoi sa iti spui parerea despre acea poveste. Incearca sa te pui in locul persoanei cu care vorbesti, indiferent de situatie, deoarece "ce tie nu-ti place, nici altuia nu-i face". 


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016