Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 4 cele mai mari greseli ale angajatilor care demisioneaza

Tags: motive pentru demisie, angajati care demisioneaza, scrisoare de recomandare

Oferta de locuri de munca este tot mai mica de la o luna la alta, iar solicitarile sunt din ce in ce mai mari, de aceea, trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a renunta la jobul tau.
Intr-adevar, nimic nu este mai frustrant decat sa fii nevoit sa muncesti intr-un domeniu care nu ti se potriveste si pe care nu il agreezi sub nicio forma, pentru a-ti intretine familia, insa daca ai luat decizia de a demisiona, ai grija sa nu faci aceste greseli:
 
1. Gandeste-te inca o data
 
Oricat de mult te-ar enerva jobul pe care il ai, gandeste-te ca se poate si mai rau. De aceea, este indicat sa analizezi in etape repetate si din mai multe unghiuri noul loc de munca pe care iti doresti sa il obtii, pentru ca s-ar putea sa faci o mare greseala si sa dai din rau in mai rau.
 
2. Nu pleca fara sa anunti
 
Iti cauti deja de cateva luni un alt loc de munca si l-ai gasit in sfarsit? Chiar daca pare jobul ideal, asta nu inseamna ca trebuie sa iti strangi rapid lucrurile din birou si sa iti lasi treaba balta, fara sa anunti pe nimeni. Poate ca seful tau avea baza in tine si nu va gasi imediat pe cineva care sa te inlocuiasca, de aceea trebuie sa il anunti din timp ca ai de gand sa demisionezi.
 
3. Nu pleca fara sa soliciti o recomandare
 
De ce sa iti parasesti pur si simplu locul de munca fara sa iti iei ramas bun, fara sa pastrezi legatura cu colegii tai si fara sa ii ceri sefului o recomandare? Nu te gandi ca este suparat pentru ca ti-ai dat demisia, poate chiar te apreciaza pentru ca lupti pentru ceva mai bun si iti va oferi cateva referinte care iti vor fi utile.
 
4. Nu pleca fara sa vorbesti cu seful tau
 
Daca ii spui sefului motivele pentru care ai de gand sa demisionezi, exista posibilitatea sa negociati. De exemplu, daca te muti la o alta companie, pe acelasi post, pentru un salariu mai mare, il poti convinge sa ti-l acorde chiar el, daca nu vrea sa piarda un angajat de incredere. In ziua de astazi este foarte dificil sa gasesti persoana potrivita pe care sa o primesti in compania ta.
 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016