Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 principii de viata de la Mahatma Gandhi

Tags: mahatma gandhi, principii de viata, dezvoltare personala, sfaturi, imbunatatirea vietii, schimbare

"Nu trebuie sa iti pierzi credinta in umanitate. Umanitatea este un ocean; daca cateva picaturi din apa oceanului sunt murdare, asta nu inseamna ca intregul ocean se va murdari", ne-a spus Mahatma Gandhi. Este usor sa iti pierzi speranta in lumea in care traim. Insa nu aceasta este solutia. Va prezentam mai jos cele mai importante sfaturi oferite de Gandhi pentru imbunatatirea lumii in care traim.
„Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume.”
Cea mai mare provocare in viata nu este sa incercam sa schimbam lumea, ci sa ne schimbam pe noi insine. Doar daca ne schimbam pe noi insine vom putea schimba lumea in care traim. Atunci cand ne schimbam modul in care privim lucrurile, ni se schimba si prioritatile si modul in care actionam.
 
 „Nimeni nu ma poate rani fara sa-l las eu s-o faca.”
Sentimentele pe care le nutrim si modul in care reactionam sunt determinate doar de noi. Chiar daca exista un mod „normal” de a reactiona la anumite lucruri, noi decidem cum reactionam si cum lasam lucrurile sa ne afecteze. Noi hotaram daca vom reactiona in mod negativ sau violent in anumite situatii. Pe masura ce iti dai seama ca doar tu iti poti controla sentimentele si reactiile, vei descoperi cat de importanta este stapanire de sine si ca poti deveni din ce in ce mai puternic, dand dovada de tarie de caracter.
 
„Cei slabi nu pot niciodata sa ierte. Iertarea este atributul celor puternici.”
Daca raspunzi raului cu rau, nu vei ajunge nicaieri. Avand in vedere ca tu decizi cum vei reactiona in fiecare situatie in parte, poti decide sa nu te lasi afectat de raul din jur si sa nu raspunzi cu aceeasi moneda. Doar atunci vei realiza ca iertarea si uitarea sunt extrem de importante pentru bunastarea ta. Cu cat decizi sa renunti mai repede la resentimente si sa ingropi ranile trecutului, cu atat vei fi mai fericit pe termen lung. Daca nu ii poti ierta pe ceilalti si nu poti trece mai departe, permiti persoanelor respective sa iti controleze emotiile. Doar iertand si uitand te poti elibera de durerile trecutului.
 
„Un gram de practica valoraza mai mult decat o tona de teorie.”
Fara actiune, vorbele sunt inutile. Insa, de multe ori, ne este greu sa actionam, deoarece avem de luptat cu rezistenta noastra interioara. Nu trebuie sa uitam, insa, ca trebuie sa punem in actiune ceea ce spunem si ceea ce ne propunem, altfel vorbele noastre sunt de prisos.
 
„Nu este intelept sa fii sigur asupra propriei tale intelepciui, este sanatos sa ti se aminteasca ca si cel puternic poate slabi, iar cel intelept poate gresi.”
Atunci cand incepi sa presupui ca esti mai intelept decat altii, risti sa pierzi legatura cu realitatea. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care consideri ca altii sunt mult mai inteligenti sau mai priceputi decat tine si ca tu nu ai putea niciodata sa ajungi la nivelul lor. Este important sa nu pierzi niciodata din vedere faptul ca, in fond si la urma urmei,
toti suntem oameni. Nu te invinovati prea mult pentru greseli, dar nici nu te considera deasupra tuturor.
 
„Mai intai te ignora, apoi rad de tine, apoi lupta cu tine si dupa asta tu castigi.”
In viata, trebuie sa fii perseverent pentru a reusi. Gaseste-ti pasiunea si urmeaz-o. Vei descoperi ca dispui de motivatia necesara pentru a continua, in ciuda tuturor obstacolelor intalnite. Nu renunta cu usurinta – de fapt, nu renunta niciodata. Succesul rareori se obtine cu usurinta. Iar daca ar veni cu usurinta, nici nu ne-am bucura asa de mult de el. Crede in visele tale si lupta pentru a le indeplini.
 
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”
Pentru a fi cu adevarat fericit, trebuie sa fii autentic. Trebuie sa comunici sincer cu cei din jur si sa existe o armonie intre ceea ce spui si ceea ce faci. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016