Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa supravietuiesti primei zile de munca intr-o companie noua

Tags: prima zi de lucru, loc de munca nou, sef, colegi, prima zi de munca

Prima zi de munca intr-o companie noua este intotdeauna una plina de emotii si de evenimente neasteptate. Este esential sa faci o prima impresie buna si sa demonstrezi din start ca esti respectuos, responsabil, pregatit si cu bun simt. Iata cateva sfaturi utile care sa te ajute sa ai o prima zi de exceptie la noul loc de munca.
Descopera stilul managerial al sefului
Comunicarea este esentiala in prima zi de lucru. Nu ai cum sa stii ce fel de stil managerial are seful tau, prin urmare, este indicat sa discuti cu acesta in vederea stabilirii unor reguli de baza. Unii manageri vor sa fie informati cu privire la tot ceea ce faci, in timp ce altii prefera sa fie deranjati doar cand ai ceva important de spus. Este important sa intelegi stilul de comunicare si de management al sefului tau, pentru a evita multe neintelegeri ulterioare.
 
Vorbeste mai putin si asculta mai mult
In prima zi de lucru nu este indicat sa vorbesti prea mult, ci mai degraba sa fii un bun ascultator. Chiar daca ai idei foarte bune, nu ti le exprima inca din prima zi. Mai intai asculta-i cu atentie pe ceilalti, castigandu-le astfel increderea. Demonstreaza-le celorlalti ca le respecti punctul de vedere si apoi ei vor fi mai dispusi sa te asculte pe tine.
 
Intreaba daca nu intelegi ceva
In prima zi, ai dreptul si chiar este indicat sa iti clarifici orice nelamurire. Ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa ratezi prima sarcina fiindca nu ai inteles corect ce trebuie sa faci. Asigura-te ca intelegi toate detaliile inainte sa te apuci efectiv de treaba. Nu-ti face probleme ca vei parea nestiutor.

Nu-ti da toate cartile pe fata
In prima zi de lucru, incearca sa fii cat mai retinut. Poate ca esti foarte comunicativ si exuberant din fire, insa nu vrei sa iti enervezi colegii din prima. Fii retinut chiar si cu glumele. Nu uita ca esti inca un necunoscut pentru colegii tai si oricat de mult ti-ai dori sa te imprietenesti cu ei, trebuie sa iti dai tot interesul sa faci o impresie buna, in loc sa fii „glumetul” biroului.
 
Ia-ti notite
In prima zi, vei primi informatii din toate partile. Vei cunoaste o sumedenie de oameni noi, vei citi multe formulare si contracte si va trebui sa asimilezi o gramada de informatii noi. Noteaza-ti toate informatiile relevante si iti vei multumi mai tarziu.
 
Fa-ti temele
Daca vrei sa-ti impresionezi seful si colegii inca din prima zi de lucru, va trebui sa te duci pregatit. Trebuie sa intelegi foarte bine cu ce se ocupa compania respectiva si ce vei avea de facut.
 
Ia-ti pranzul la pachet
Nu ai de unde sa stii care sunt obiceiurile privind luarea pranzului in noua companie. Poate ca vei fi atat de ocupat, incat nu vei avea timp sa iesi in pauza de masa sa iti cumperi ceva de mancare. Sau poate ca nu va comanda nimeni mancare in ziua respectiva. Cel mai indicat este sa vii cu pachetelul de acasa, pentru orice eventualitate.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016