Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Food blogging. O pasiune care se transforma cu succes in afaceri

Tags: food blogging, blog, blog marketing, bloguri culinare

In Romania inca mai sunt nenumarati oameni care nu iau in serios meseria de blogger. Pe de o parte, aceasta lipsa de credibilitate vine si din faptul ca multi bloggeri nu isi iau in serios rolul sau nu il indeplinesc asa cum ar trebui.

Exista insa, in domeniul culinar, o competivitate in crestere si o dorinta destul de infocata de a deveni mai bun. Iar asta, in mod cert, nu poate sa aduca decat lucruri bune. Am observat indeaproape cum multe dintre blogurile culinare si-au imbunatatit aspectul, cum au renuntat la elemente inutile de "decor" si cum au inteles ca un blog culinar fara fotografii de calitate este similar cu o carte de retete fara ilustratii pe care nu am cumpara-o astazi daca am gasi-o in librarii.

Aceasta nisa se bucura insa de un succes in ceea ce priveste vizitatorii pentru ca cei care scriu despre asta sunt pasionati de ceea ce fac. Nimeni nu supravietuieste daca nu demonstreaza vizitatorilor deja educati in acest sens, ca are un rol bine definit in acest segment.

In afara de asta, se prea poate sa fii extrem de priceput in bucatarie, sa vrei sa-ti faci un blog, dar sa nu ai habar despre cum ar trebui sa-l dezvolti. Iar aici informatia intra in rol si ne demonstreaza din nou cat este de importanta.

Este bine sa facem cercetari si sa vedem care sunt cele mai cunoscute bloguri in acest domeniu. Aceste sfaturi se aplica, fireste, si in cazul altor subiecte abordate de bloguri. Vom analiza, asadar, aspectul si continutul blogurilor deja cunoscute.

Vom mai observa, in acelasi timp, ca fiecare dintre aceste bloguri este diferit. Poate ca unul atrage prin fotografii, poate ca altul este scris intr-un stil amuzant. Oricum ar fi, trebuie sa ne definim stilul, sa ne descoperim nisa si sa stim de ce si pentru cine scriem.

Toata lumea stie cum se face o supa, asa ca nu ne putem astepta ca blogul nostru sa devina cunoscut daca nu ne indepartam de retetele pe care le cunoaste deja toata lumea.

Reiau acele reguli legate de blogging pe care le putem aplica si in cazul de fata: mai departe va trebui sa fim activi, sa postam in mod regulat, sa nu avem articole foarte lungi, sa ne promovam blogul prin social media si sa oferim, in permanenta, continut de calitate.

Pont: Daca pleci intr-o vacanta de una sau doua saptamani, programeaza-ti postarile din timp sau incearca sa iti actualizezi blogul de oriunde te-ai afla. In cazul in care nu este posibil, anunta pe blog data la care vei reveni.

O lipsa nejustificata de o perioada mai mare de timp iti va afecta traficul in mod serios, mai ales in ceea ce ii priveste pe vizitatorii noi care vor intra pe blogul tau si care, fara sa-ti cunoasca frecventa postarilor, vor reveni poate a doua si a treia zi, fara sa se mai intoarca daca blogul tau va fi neactualizat si a patra zi.


Regulile in online sunt destul de dure. Iar asta din cauza ca ne invartim intr-un mediu care abunda in competitori. Iar timpul este de o suta de ori mai pretios decat in mediul real. Pe un site sau blog ai doar cateva secunde sa ii atragi atentia celui care vine acolo pentru prima oara.

Daca in viata reala l-ai putea retine mai usor cu o intrebare sau o mostra gratuita, in online trebuie sa fii atent la mult mai multe aspecte pentru a obtine acelasi rezultat.

Cum vi se par blogurile culinare din Romania? Ce reguli considerati ca merita aplicate pe orice blog?


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Ultimele comentarii

0