Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 calitati pe care orice antreprenor ar trebui sa le detina

Tags: calitati antreprenori, abilitati antreprenori, demarare afacere, lansare produse, strategii marketing

Atunci cand lanseaza o noua afacere, antreprenorii vor bajbai cu pasi mici si nesiguri drumul spre succes, chiar daca au in spate o afacere puternica, revolutionara si care promite mult, iar astfel se vor indrepta catre succes pe termen scurt.
Pentru a obtine succes pe termen lung, managerii trebuie sa asculte de sfaturile antreprenorilor cu experienta si mai ales, sa fie disciplinati. De aceea, le recomandam urmatoarele strategii:

Efectuati cercetari de piata

Efectuarea cercetarilor de piata inainte de a te lansa intr-o anumita industria te va ajuta sa intelegi ce isi doresc clientii, ce nu iti place, cum actioneaza potentialii tai competitori pentru a avea succes si abordarile gresite pe care trebuie sa le eviti. O cercetare de piata elocventa va cuprinde informatii despre:

- industrie: trenduri, rata cresterii, cifre de vanzari
- competitite - profilul concurentei, examinarea punctelor tari, dar si a celor forte a competitorilor
- publicul tinta - date demografice, preferinte, pozitie sociala, varsta, profilul tipc

Testeaza-ti ideea

Demararea unei noi afaceri sau lansarea unui nou produs poate fi intimidanta pentru multi manageri, insa este o experienta cu adevarat captivanta, iar din cauza acestor sentimente, de cele mai multe ori, oamenii de afaceri pierd timp important si resurse, insa sa nu isi testeaza ideea, nici nu verifica piata, iar asta este primul pas catre faliment.

Realizati un plan de afaceri

Urmatorul plan al unui manager disciplinat implica o planificare corecta. Conceperea unui plan de afaceri inca dinainte de lansarea companiei v-ar putea ajuta sa cresti sansele unui succes viitor, pentru ca astfel vei fi ordonat, vei avea toate lucrurile puse la punct si vei stabili unde iti doresti sa ajungi.

Economii si cheltuieli

Sa cheltui bani nu este o arta si oricine o poate face destul de simplu, iar cei mai multi antreprenori cheltuiesc extrem de mult atunci cand pun bazele unei afaceri. Tine cont ca va dura destul de mult timp pana vei incepe sa iti scoti investitia si mai ales, pana vei incepe sa scoti profit, asadar, fii chibzuit!

Arta negocierii

Da, negocierea este o arta, iar cunoasterea ei reprezinta una dintre cele mai importante abilitati pe care un antreprenor le poate detine. Atunci cand apare o oportunitate, trebuie in primul rand sa fii pe faza si apoi sa stii exact cum sa procedezi, sa vorbesti si sa te porti pentru a obtine cel mai bun pret in interesul companiei pe care o conduci.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016