Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru a tine cel mai bun discurs din lume

Tags: sustinere discurs, sfaturi oratori, discurs in public, realizare discurs, comentariu discurs

Indiferent ca urmeaza sa tii un toast la o nunta, sa deschizi o conferinta la serviciu sau sa tii un un discurs cu adevarat important, in fata unui public numeros, cu siguranta iti doresti sa te faci inteles, sa spui bine ceea ce spui si, daca se poate, chiar sa fii aplaudat la sfarsit.
Iata cinci sfaturi care te vor ajuta sa devii unul dintre cei mai buni oratori din lume:

1. Fii original

Multi consilieri te vor sfatui sa iti incepi discursul cu o gluma, insa asta nu este intotdeauna cea mai fericita alegere, mai ales daca nu esti o persoana care are simtul umorului dezvoltat, ori daca subiectul nu este unul pozitiv.

Mai important este sa iti alegi cuvintele potrivite intr-un mod original, prin care sa atragi atentia si sa starnesti interesul publicului tau, fara sa apelezi la abordari sofisticate sau lipsite de sens.

2. Creeaza povesti

Adevaratele povesti au o introducere, un cuprins usor de urmarit si un final pe masura. De asemenea, intregul discurs se bazeaza pe criterii convingatoare si subiecte potrivite evenimentului in cauza, fara referiri la alte proiecte de succes care nu au legatura cu momentul respectiv.

3. Repetitia, mama invataturii

Consilieriii in sustinerea discursurilor in public ii sfatuiesc pe lideri sa isi exerseze inainte povestea pe care doresc sa o transmita oamenilor, eventual in fata colegilor sau membrilor familiei, pentru a se asigura ca performanta finala va fi asigurata.

4. Invata de la maestrii

Indiferent cat de bine este realizat discursul tau, cu siguranta acel subiect a mai fost dezbatut de cateva ori si cel putin o data a fost sustinut mai bine decat ai putea sa o faci tu. Asa ca, in etapa de pregatire, arunca un ochi pe cele mai remarcabile discursuri din lume si inspira-te!

5. Treci peste partile plictisitoare

Nu stiu din ce motiv, dar liderii din prezent au impresia ca un discurs este cu atat mai bun, cu cat este mai lung. Ei bine, surpriza: nu este deloc asa! Specialistii recomanda sa treceti peste partile plictisitoare, pentru a evita discursurile lungi, monotone si plictisitoare, astfel incat sa lasati publicul sa isi doreasca sa auda mai mult. Asadar, nu trebuie doar sa le spui ca "vei fi rapid", ci fii rapid cu adevarat!


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016