Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri pentru a te mentine sanatos si fericit la locul de munca

Tags: odihna necesara, perioada odihna, somn linistit, program somn

Pentru multi dintre noi, prea multe ore de somn in timpul noptii nu vor aduce beneficii pentru functionarea organismului. Din contra, dupa mai mult de 8 ore de somn, unele persoane se trezesc mai obosite decat s-au culcat si nu se vor putea concentra intreaga zi.
Exista o solutie, care pare sa fie o cale de mijloc in acest caz: un pui de somn dupa amiaza si mai putine ore de somn noaptea!

Trebuie sa stiti ca persoanele care nu se odihnesc corespunzator risca sa se imbolneasca si sa devina tot mai putin atractive. Cercetarile oamenilor de stiinta arata ca persoanele care dau cel mai bun randament la serviciu sunt cele care trag zilnic un pui de somn, chiar in pauza de masa.

Ai nevoie de mai multe motive pentru a dormi dupa amiaza? Iti prezentam urmatoarele situatii:

Te ajuta sa fii pe faza si sa te concentrezi

Un pui de somn de 10-20 de minute in mijlocul zile iti va mentine starea de concentrare ridicata si te va ajuta sa lucrezi mai usor si mai eficient cu pana la doua ore mai mult, in fiecare zi! De ce sa muncesti in plus degeaba?

Ia-ti singur o pauza pentru "reimprospatare", atunci cand creierul tau nu mai functioneaza corespunzator

Cand iti dai seama ca nu mai poti face fata sarcinilor zilnice din cauza oboselii, incearca sa te odihnesti 60 de minute. Vei observa apoi ca vei reusi sa termini in 20 de minute munca la care te-ai chinuit toata dimineata.  

Participi la un eveniment important? Odihna iti aduce succesul

Daca trebuie sa participi la o intalnire de afaceri sau la o sedinta importanta, care poate sa contribuie la succesul afacerii tale, incearca sa te odihnesti timp de 90 de minute si vei remarca rezultatele!

Daca ai mai multe intrebari, iti oferim mai multe raspunsuri:

Cand este cea mai potrivita perioada pentru un pui de somn? Cercetatorii au explicat ca organismul uman are nevoie de o scurta pauza la aproximativ 6-7 ore dupa ce s-a trezit.

Nu poti sa adormi ziua? Lasa grijile deoparte, gandeste pozitiv si incearca sa te relaxezi. Daca te chinui prea mult sa adormi nu vei reusi decat sa devii mai indispus si mai incordat decat erai deja.

Crezi ca nu te vei mai putea concentra dupa ce te trezesti? O cafea si desertul preferat te-ar putea ajuta sa intri in ritm mai repede decat ai fi crezut!

Mentine-te sanatos si intr-o forma cat mai buna, cu doar cateva minute de somn dupa masa de pranz! Succes!

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016