Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Promovarea unui angajat: 3 intrebari pentru orice manager

Tags: promovare angajati, manager, lider, angajat, rezultate, responsabilitati

Liderii intelepti vor vedea intotdeauna ceea ce angajatul poate sa faca, nu ceea ce nu poata sa faca. Orice manager care incearca sa evalueze talentul angajatilor sai ar trebui sa isi adreseze urmatoarele intrebari:
1. Are angajatul aptitudinile necesare pentru acest job?
 
Un angajat ar trebui sa fie in primul rand competent in domeniul in care activeaza. Aceasta competenta nu se rezuma doar la cunostinte referitoare la job, ci si la modul in care se va descurca angajatul atunci cand ii sunt incredintate noi responsabilitati.
 
2. Ce anume l-a impiedicat sa aiba rezultate mai bune?
 
De multe ori, angajatii au fost impiedicati de ceva sau cineva sa obtina rezultate mai bune. Aptitudinile lor au fost ingradite datorita unui manager inapt sau din simpla lipsa a unor oportunitati reale. Este important sa aprofundati aceasta problema pentru a putea hotari daca un candidat este capabil sa preia noi responsabilitati.
 
3. Cum il pot ajuta sa reuseasca?
 
Un lider bun trebuie sa le permita angajatilor sa creasca in mod permanent pentru a-si putea descoperi talentele. Uneori este cat se poate de simplu: ii oferi mai multa autoritate si responsabilitate si vezi cum se descurca. Alte ori, insa, trebuie sa ii oferi sprijin si sa discuti in mod regulat cu acesta referitor la progresul inregistrat si la provocarile pe care le intampina pe parcurs.
 
Este foarte important sa oferi sprijin unui angajat recent promovat. Un manager mai experimentat trebuie sa-si exprime increderea in capacitatea celui promovat si sa il asigure ca il sustine.
 
Fiecare lider ar trebui sa caute oameni talentati si sa sprijine dezvoltarea acestora.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016