Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 expresii de evitat in cadrul unui discurs public

Tags: discursul public, vorbire in public, atragerea audientei, mentinerea interesului, tehnici de vorbire in public

Discursurile publice reprezinta momente pline de stres si emotii, mai ales in cazul persoanelor care nu au urcat de prea multe ori pe scena, de aceea, multe evenimente de acest tip se incheie cu cel putin o gafa memorabila.
Pentru ca nu sunt obisnuiti sa vorbeasca in fata unei multimi, pentru ca se intimideaza imediat dupa ce sunt intrerupti sau pentru ca nu au pregatit un discurs concentrat, multe dintre persoanele publice esueaza atunci cand sunt nevoite sa tina un discurs oficial.

Tocmai din acest motiv va prezentam cateva trucuri, care sa va ajute sa treceti cu bine atat de un simplu discurs tinut la un eveniment in familie, cat si de un speech complex, tinut in fata a sute de oameni.

Iata 5 expresii pe care nu trebuie sa le spui atunci cand tii un discurs:

Ma aude cineva?


Majoritatea persoanelor publice au obiceiul de a bate in microfon si a intreba oamenii din public daca aud ceva, imediat ce se urca pe scena. Atunci cand sunteti invitat sa tineti un discurs important, este evident ca echipa tehnica a avut grija ca echipamentul audio-video sa functioneze. Daca primul lucru pe care il faceti cand ajungeti in fata publicului este sa puneti la indoiala munca celor din organizare, inseamna ca ati inceput deja cu stangul, cu atat mai mult in cazul in care deja au fost tinute alte discursui inaintea dvs., care nu au intampinat probleme.

Sunteti inca aici? Nu vad nimic din cauza reflectoarelor

Atunci cand sunteti pe scena, lumina este intr-adevar orbitoare, cel mai probabil pentru a da bine pentru camerele de inregistrare, insa asta trebuie sa stim doar noi. Oamenii din public nu trebuie sa stie ca persoanele aflate in fata lor pentru a le transmite un mesaj nici macar nu ii pot vedea, cu atat mai mult sa ii priveasca in ochi.

Nu am avut prea mult timp la dispozitie sa ma pregatesc, asa ca o sa fiu rapid

Niciodata, dar niciodata nu trebuie sa incepti un discurs cu o scuza, mai ales de tipul "am fost invitat la acest eveniment abia aseara", "am fost plecat din oras si nu am avut timp sa verific". Oamenii au pierd timp pretios si cel mai probabil si bani pentru a fi prezenti in locul in care tu ai fost invitat sa tii discurs, asadar, se asteapta ca oratorii sa spuna cel putin un lucru interesant, ceva cu care ei sa ramana dupa respectivul eveniment, in niciun caz o scuza. In cazul in care va aflati totusi intr-o situatie delicata si chiar nu ati avut timp sa va pregatiti, alegeti sa discutati despre un subiect familiar, care sa nu necesite documentare.

In viitor planuiesc sa...

Daca lucrati la lansarea unui nou produs/afacere/companie, nu dezvaluiti astfel de informatii pana cand nu sunt aproximativ finalizate. Niciodata nu poti sa stii cat de repede poate fi "imprumutata" o idee sau cum poate fi "ucisa" chiar inainte de a prinde contur.

Hmm...Sa vedem

Incearca sa eviti orice tip de interjectii si abrevieri in cadrul discursurilor publice. Renunta la sunete de genul "hmmm...", "of", "gen", "stiti...". Aceste "intervenitii" incearca de fapt sa acopere anumite goluri, situatii in care oratorul nu isi gaseste cuvintele potrivite si au rolul de a plictisi si indeparta publicul.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016