Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arhiva virtuala cu 3.000.000 texte gratuite si 570.000 de filme

Tags: archive.org, biblioteca virtuala, wayback machine, carti digitale

Latura informativa a Internetului are nenumarate arhive. Cea mai mare astfel de biblioteca virtuala este insa detinuta de Archive.org unde sunt incluse peste 3 milioane de texte si nu mai putin de 150 de miliarde de pagini web. Cu ocazia implinirii a 15 ani de existenta, site-ul a sarbatorit prin atingerea acestui numar impresionant de texte in cadrul arhivei.
Textul cu numarul 3.000.000 a fost o brosura scrisa de Galileo si oferita din cadrul celebrei colectii de carti a Universitatii Toronto.

Arhiva virtuala a acestui depozit fara sfarsit a inceput sa transpuna carti in format digital inca din anul 2005 si a ajuns astazi la peste 2 milioane de astfel de carti din peste 1.000 de biblioteci si traduse in peste 200 de limbi. Un alt milion de carti a fost incarcat de utilizatori, iar 37.000 de carti au venit din partea librariei online Project Gutenberg.

In fiecare zi, Archive.org are peste un milion de vizitatori. In fiecare luna, cartile sunt descarcate sau citite direct pe site de circa 10 milioane de ori, iar in fiecare zi sunt descarcate aproximativ 2.000 de carti pentru nevazatori.

Libraria include posibilitatea de cautare in functie de mai multe categorii, iar arhivele sunt indexate cu ajutorul mai multor motoare de cautare. Materialele incluse in arhive sunt disponibile fie pentru a fi descarcate individual, fie pentru descarcarea prin intermediul unui pachet integral.

Poate unul dintre cele mai impresionante lucruri disponibile pe site este Wayback Machine, un fel de masina a timpului care te poarta in trecut prin toata istoria Internetului. Mai exact, poti vedea cum arata un anumit site cu cativa ani in urma, cu ajutorul unui calendar pus la dispozitie de Archive.org.

De asemenea, Archive.org detine un depozit virtual care include peste 1 milion de inregistrari audio, circa 93.000 de inregistrari din concerte live si aproximativ 570.000 de filme. In plus, toate aceste numere cresc zilnic datorita oamenilor care lucreaza ca aceasta platforma sa ramana in continuare cea mai mare biblioteca virtuala.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016