Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O zi fara Facebook iti demonstreaza ca ai nevoie de retea

Tags: facebook, cont, social media, zuckerberg, contul blocat

N-am ajuns inca la capatul problemei, cert e ca pret de vreo doua ore colegul de la IT a incercat sa dea problemei de capat. Facebook m-a lasat fara cont si fara explicatii. De la un link probabil virusat, distribuit in viteza, pana la blocarea contului n-a fost decat un pas.


Hmm, cum ar fi totusi sa nu mai intru daca tot s-a blocat contul? Sa nu mai incerc sa recuperez accesul la Facebook? Evident, aceste intrebari nu pot primi decat un raspuns teoretic. In "realitate" sau, mai exact, in mediul virtual, am creat in ultimii ani niste comunitati online maricele in jurul unor site-uri si alte proiecte online.

E ca si cum, partial, demisionezi de la munca pe care ai facut-o atata vreme si iti abandonezi comunitatile. Ori asta nu se face asa ca lucram in continuare la recuperarea contului si elucidarea misterului.

Ce pacat ca nu-l putem suna pe Zuckerberg si sa-l rugam sa ne rezolve el o astfel de problema in cinci minute. Ca doar el e cel care a decis, in fond, cand se blocheaza un cont, cand se sterge o pagina, cand se ridica acest zid, pana acum invizibil, intre cele doua lumi.

Zilele trecute, pe pagina sa de Facebook, Mark Zuckerberg a organizat o sesiune de intrebari si raspunsuri si s-au adunat, in ziua cu pricina, nu mai putin de 50.000 de comentarii. Printre curiosii care au vrut un raspuns de la Zuckerberg s-a numarat si Stephen Hawking.

Credeti sau nu, Arnold Schwarzenegger a fost unul dintre cei care au postat, vrand sa stie daca robotii vor invinge in cele din urma.

Si, daca ne uitam peste previziunile facute de Mark in ce priveste felul in care va evolua comunicarea interumana, ajungem rapid la concluzia ca inteligenta artificiala va fi cu siguranta printre castigatori.

Daca ati vazut filmul "Her", poate sunteti un pic mai convinsi de felul in care realitatea virtuala si inteligenta artificiala vor reusi sa faca parte in mod obisnuit din realitatea de zi cu zi.

Si cum bine se tot spune, viitorul e deja aici, doar ca nu e distribuit in mod egal. Revenind insa la contul blocat de Facebook si la previziunile lui Mark, n-am avut cum sa neg ca oricat as vrea eu sa revin la moda telefonului fix, la intalnirile in care oamenii erau punctuali si nu te sunau din lift sa-ti spuna ca sunt deja la zece metri de tine, prezentul ne cere cu totul altceva.

E adevarat ca poti alege sa te mentii la o oarecare distanta de social media, dar cand ai grija de mai multe comunitati, atrase la fel ca si tine, de flacara olimpica a retelei, nu prea-ti mai raman multe cai de distantare.

Cert e ca acum mi-as dori tare mult sa existe o posibilitate de deblocare a contului. Stiu ca Zuckerberg vorbea si despre transmiterea emotiilor in timp real catre o alta persoana. Mark, speri ca simti asta. Imi vreau inapoi contul.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016