Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa lucrezi sau nu de acasa? 3 lucruri de luat in considerare

Tags: lucra de acasa, flexibilitate, program flexibil, motivatie, program de lucru

Iti doresti sa lucrezi de acasa? Pentru multi, aceasta ar putea parea o optiune ideala. Din ce in ce mai multe companii le permit angajatilor sa lucreze de la departare, oferindu-le astfel mult mai multa flexibilitate si economisind resurse importante.
Acest vis al multora ar putea deveni realitate, insa inainte de a accepta sa lucrezi de acasa, ar trebui sa iei in considerare urmatoarele aspecte.
 
1. Te poti motiva suficient?
Nu trebuie sa scapi din vedere faptul ca nu mai fi nimeni in jur care sa te motiveze sa termini proiectele la timp. Atunci cand lucrezi de acasa, trebuie sa fii suficient de motivat incat sa iti depasesti dorinta de a dormi mai mult dimineata, de a te juca sau de a vorbi la telefon in timp ce ar trebui sa muncesti.
 
2. Ai instrumentele necesare pentru a-ti face treaba?
Pentru majoritatea joburilor, ar trebui sa dispui de un PC sau un laptop personal, o conexiune rapida la internet si un telefon, eventual si o imprimanta. De obicei, companiile le permit angajatilor sa lucreze de acasa tocmai cu scopul de a economisi costurile, asadar nu ar trebui sa va asteptati ca aceste instrumente sa va fie furnizate de angajator, asa cum ar fi in cadrul unui birou.
 
3. Exista prea multe lucruri care iti distrag atentia?
Copiii tai vor fi acasa in timp ce tu incerci sa lucrezi? Este posibil ca acestia sa faca multa galagie si sa iti distraga atentia. Ai colegi de camera sau apartament care ar fi acasa in timpul zilei? Ai un spatiu special unde vei lucra? Deoarece vei combina viata personala cu cea profesionala, va trebui sa iti creezi o rutina pentru a te asigura ca iti vei indeplini toate sarcinile zilnice.
 
Vor exista bineinteles multe provocari atunci cand lucrezi de acasa, insa, de cele mai multe ori, beneficiile sunt pe masura. Vei economisi timpul petrecut pe drumul catre si dinspre birou, vei elimina costurile de transport si poti sa petreci toata ziua in pijama (daca asta iti doresti). Cel mai important este ca iti poti face singur programul, dupa bunul plac. Tu esti cel care decide daca un astfel de job te-ar avantaja sau nu.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016