Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google Street View: un pic prea curios?

Tags: google street view, colectare date google, date confidentiale, protectia datelor

Tehnologia Google Street View reuseste sa colecteze date si sa redea in mod cat mai apropiat de realitate orase intregi care pot fi astfel cutreierate "la pas" din orice colt al lumii.
Daca vrem sa vizitam Roma, n-avem decat sa ne pregatim pentru cateva ore bune de plimbari virtuale pe stradute mici si inguste, putem strabate Manhattanul in 4 ore (atat i-a luat unui prieten sa ajunga dintr-o parte in cealalta) sau putem vizita parcuri nationale de o frumusete... tridimensionala.

Se pare insa ca aceasta colectare de informatii incalca uneori reguli destul de clare. In Germania a fost organizat chiar un protest impotriva metodelor folosite de Google Street View.

Abia dupa luni de negociere, un reprezentant al serviciilor care tin de protectia datelor a reusit sa oblige compania Google sa ii arate datele pe care masinile dotate cu tehnologia de colectare a datelor prin Google Street View le-au adunat in tot acest timp de la aproximativ cateva milioane de cetateni.

Oficialii germani considera ca, prin filmarea strazilor din Germania, au fost adunate date confidentiale care tin de utilizarea Internetului, de la continutul postat pe paginile de web pana la parole, fotografii, conversatii pe chat etc.

Acestia au mai declarat ca aceasta este, din punctul lor de vedere, una dintre cele mai mari incalcari ale legilor de protectie a datelor personale.

Oficiali europeni, responsabili cu legea antitrust, au cerut saptamana aceasta companiei sa isi schimbe metodele de cercetare, in caz contrar suportand consecinte legale.

Faptul ca Google a colectat date prin tehnologia Street View fara sa ceara acordul autoritatilor locale in prealabil a facut ca mai multe anchete sa fie demarate in cel putin 12 tari.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016