Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Microsoft Windows: Evolutia unui logo de brand

Tags: microsoft, windows, logo, evolutie, windows 8

Fiecare nou produs Windows a venit si cu propria sa reprezentare vizuala. Per ansamblu insa logo-urile pastrau multe dintre elementele de identificare anterioare. Dar odata cu lansarea noului sistem de operare, Windows 8, Microsoft si-a dorit o modificare mai profunda.
Pentru asta a apelat la Pentagram, cea mai mare firma de consultanta in design din lume si cea care a realizat rebrandingul pentru Nissan sau Metropolitan Museum din New York. Rezultatul este cat se poate de surprinzator prin linia si culoarea ultra-clasica, as zice chiar austera.

Microsoft a renuntat cu totul la logo-ul multicolor, inlocuindu-l cu unul de un albastru pal. Din vechiul design, s-au pastrat doar cele patru dreptunghiuri, simbol al unor „ferestre”. Dar nici acestea nu mai sunt chiar ce au fost. Liniile usor curbate, ce aduceau a steag fluturand in vant, au fost inlocuite cu unele drepte.   

Reprezentantii companiei spun ca noul design s-a dorit a fi unul modern si totusi clasic, cumva umil, dar capabil sa inspire incredere si care sa evite caracteristicile clasice ale industriei din care face parte.

Cu toate astea, parca erau mai frumoase si mai potrivite versiunile anterioare ale logo-ului.

Voi ce parere aveti? Priviti, analizati si comentati.  

Logo-ul original al Windows – Cel de dinaintea erei cu patru culori.


Windows 3.1. – In 1992, odata cu aceasta versiune a sistemului de operare, a fost introdus si logo-ul cu patru culori si designul de steag in vant.


Windows 95 – De data asta s-a optat pentru tonuri mai pale si s-a adaugat vestitul fundal de cer cu norisori.


Windows 98 – Acest logo nu a suferit modificari importante, doar o mica subtiere a liniilor negre de contur.


Windows XP – A adus mari modificari de logo. S-a renuntat la efectul de coada, la fundalul cu norisori, dar si la liniile negre de contur pentru a oferi mai multa claritate si simplitate acestuia.


Windows Vista – Pe langa inchiderea sa intr-un cerc, acest logo a dat startul trendului cu efectul de lumina care iese din centrul acestuia.


Windows 7 – Este un logo animat, mult mai luminos si cu efect de flash.


Windows 8 – S-a renuntat asadar la culori si la efectul valurit, caracteristici care au insotit logo-ul Windows vreme de doua decenii.  

  
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016