Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Publicitatea la medicamente ar putea fi interzisa

Tags: publicitate, medicamente, republica moldova, interzicere reclame, antibiotice

Daca in urma cu aproape 10 ani mai peste tot in lume a fost interzisa orice fel de reclama la tigari, acum pare sa fi venit si randul medicamentelor. Nu se intampla insa -si inca-la noi, ci la vecinii din Republica Moldova.

Guvernul de la Chisinau a avizat pozitiv un proiect de lege care stipuleaza, printre altele, interzicerea promovarii televizate ori radio a medicamentelor, informeaza publika.md.

Potrivit ministrului Sanatatii, promovarea produselor medicamentoase va fi permisa doar in farmacii, in cadrul manifestatiilor stiintifico-practice si in revistele specializate destinate personalului medical. 

"Interzicerea publicitatii este impusa de utilizarea abuziva sau neargumentata a medicamentelor care aduce mari daune in dezvoltara rezistentei antibioticelor. Este mediatizat un medicament despre care se spune ca daca iei doua pastile dispare durerea de spate. Acesta insa are anumite contraindicatii de care nu se tine cont. In consecinta apar alte maladii, iar efectul este unul negativ. Abia atunci pacientul merge la medic care ii prescrie un medicament adecvat. Aceasta publicitate va disparea”, explica ministrul Sanatatii.

Si medicii par sa fie de acord cu aceasta restrictie. Ei spera ca dupa disparitia publicitatii la preparatele medicamentoase numarul cazurilor de intoxicatie cu medicamente sa se reduca.

In Romania, Consilul National al Audiovizualului a emis anul trecut o reglementare prin care interzicea publicitatea la tratamente care necesita prescriptie medicala pe posturile TV si radio, reclamele putand fi difuzate doar la cabinete medicale, clinici si farmacii.

In plus, restrictii similare sunt aplicate in multe tari din Uniunea Europeana.

Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016