Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​Sute de milioane de parole Facebook, stocate fara criptare

Tags: facebook, parole, utilizatori

Facebook a aratat ca sute de milioane de parole ale utilizatorilor platformei au fost stocate fara criptare.
"Am rezolvat problema si, ca masura de precautie, ii vom anunta pe toti cei ale caror parole au fost stocate sub aceasta forma", a subliniat Facebook intr-un comunicat, precizand ca, in mod obisnuit, sistemele sale ar fi trebuit sa cripteze datele de acces ale utilizatorilor.

Compania americana si-a anuntat intentia de a preveni ''sute de milioane de utilizatori ai Facebook Lite'', o versiune a platformei mai ''usoara'', destinata unor regiuni din lume cu conexiune de internet mai lenta, precum si ''zeci de milioane de alti utilizatori de Facebook si zeci de mii de utilizatori de Instagram''.

"Sa fie clar: aceste parole nu au putut fi vizualizate de nimeni altcineva din afara Facebook si nu avem indicii pana in acest moment ca cineva din interior le-ar fi folosit in mod abuziv sau le-ar fi accesat nejustificat", a precizat reteaua de socializare, care a intrat deja sub tirul criticilor pentru maniera in care a gestionat datele personale ale utilizatorilor dupa declansarea scandalului Cambridge Analytica in 2018.

Siteul specializat in securitate cibernetica KrebsOnSecurity a aratat ca aproximativ 20.000 de angajati ai companiei americane au avut acces, timp de mai multi ani, la mai multe sute de milioane de parola stocate in versiuni necriptate. 

In urma cu cateva luni, Facebook a recunoscut ca persoanele rau-voitoare ar fi avut acces la conturile unor anumite persoane.
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016