Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit cu Gunther Hermann Oettinger, comisarul european pentru economie digitala si societate informationala

Tags: piata unica digitala, securitatea cibernetica, infrastructura de comunicatii electronice, sectorul digital

Premierul Dacian Ciolos a avut recent o intrevedere cu Günther Hermann Oettinger, comisarul european pentru economie digitala si societate informationala.
Vizita Comisarului a avut ca obiectiv general o mai buna cunoastere a situatiei specifice a telecomunicatiilor din Romania  si a progresului facut de tara noastra in atingerea obiectivelor Pietei Unice Digitale si Agendei Digitale.

Discutiile dintre seful Executivului si comisarul european au vizat teme de interes comun pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum Piata Unica Digitala si securitatea cibernetica.

In cadrul Pietei Unice Digitale, Romania urmareste mai multe linii orientate spre reducerea decalajului digital fata de celelalte state europene, digitalizarea administratiei publice si cresterea numarului de locuri de munca din sectorul digital. De asemenea, tara noastra isi propune stimularea investitiilor in infrastructura de comunicatii electronice si dezvoltarea sectorului de cercetare si inovare in IT.

Un alt subiect important discutat de cele doua parti a fost siguranta si criminologia cibernetica, avand in vedere ca, in contextul regional actual, Romania poate juca un rol din ce in ce mai important in materie de securitate cibernetica pentru statele din vecinatate.
 
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016