Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 moduri inedite de antrenare a creierului

Tags: creier, forma maxima, oameni, antrenare, invigorarare

Creierul tau trebuie antrenat zilnic pentru a ramane in forma maxima. Din pacate, insa, multi oameni devin lenesi, fiind prinsi in rutina zilnica, si uita sa se ingrijeasca de cele mai importante resurse de care dispune. Este timpul sa iti reenergizezi creierul. Iti prezentam mai jos 6 metode eficiente de antrenare si invigorare a creierului.
1. Intreaba-te „De ce”
Creierele noastre sunt construite pentru a fi curioase, sa isi puna tot felul de intrebari. Mai tii minte pe vremea cand erai copil, cate intrebari adresai parintilor? Pe masura ce ne maturizam, insa, multi dintre noi ne pierdem aceasta latura curioasa. Permite-ti sa fii din curios cu privire la orice. Intreaba-te de ce lucrurile sunt asa cum sunt.  Intreaba persoane mai pricepute. Cea mai buna metoda de a-ti exersa curiozitatea este sa iti adresezi in mod frecvent intrebarea „De ce?” Creierul tau va fi mai fericit si tu vei fi placut surprins sa descoperi cate oportunitati si solutii vor aparea ca prin minune.
 
2. Razi cat mai mult
Toate studiile indica faptul ca rasul este benefic pentru sanatate, ajutand la eliberarea endorfinelor si a altor elemente chimice care ne fac fericiti. Rasul reduce stresul si ne ajuta sa ne eliberam de gandurile negative. Asadar, razi cat mai mult si cat mai des.
 
3. Forteaza-te sa iti amintesti detalii
Creierul tau trebuie antrenat, asemenea muschilor. Scoate albumele cu poze mai vechi si incearca sa iti amintesti detalii de mult uitate. Permite-ti sa reflectezi asupra amintirilor si creierul tau iti va multumi. Il vei ajuta astfel sa realizeze mai usor conexiuni si sa indeplineasca sarcini curente.
 
4. Joaca-te in mod inteligent
Orice fel de jocuri care iti antreneaza inteligenta sunt binevenite. Jocurile strategice, jocurile de carti, jocurile de tip puzzle, cuvintele incrucisate, etc.
 
5. Invata tot timpul ceva nou
De multe ori uitam ca trebuie sa ne antrenam mintea in mod constant si consideram ca am invatat deja suficiente lucruri. Invata o limba straina, imbunatateste-ti cunostintele intr-un anumit domeniu, obtine o noua calificare, adopta un nou hobby, dezvolta-ti vocabularul zilnic. Pentru a genera idei stralucite, trebuie sa stii cat mai mult din toate, sa ai un vocabular cat mai bogat si sa „simti” nuantele cuvintelor.
 
6. Fa exercitii fizice
Stim deja ca exercitiile fizice sunt importante pentru sanatatea fizica. Insa acestea sunt la fel de importante si pentru sanatatea creierului. Acestea au capacitatea de a creste fluxul de sange si oxigen catre creier. Este foarte posibil ca, dupa ce exersezi, sa iti vina idei noi. Asadar, daca nu ai gasit inca suficiente motive pentru a exersa zilnic, adauga si „imbunatatirea creierului” pe lista.

Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016