Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instagram NU vinde fotografiile utilizatorilor

Tags: fotografii instagram, dreptul de vanzare al fotografiilor, politica de confidentialitate instagram

Instagram, site-ul achizitionat de Facebook in 2012 pentru suma de un miliard de dolari, dezminte informatiile vehiculate conform carora ar urma sa scoata la vanzare fotografiile postate de utilizatori.
Noua politica de confidentialitate a Instagram include si dreptul de a vinde fotografiile utilizatorilor fara sa-i plateasca si fara sa-i anunte.
 
"Am putea dezvalui informatiile dumneavoastra precum si informatii despre cookie-uri, informatii despre autentificarea pe site, informatii despre dispozitivul folosit si a datelor de localizare, organizatiilor care ne ajuta sa va oferim servicii mai bune si parteneriilor nostri de publicitate. Pentru a ne ajuta sa oferim reclame platite sau sponsorizate dumneavoastra sunteti de acord ca o companie sa ne platesca pentru a afisa numele dumneavoastra de utilizator si fotografiile dumneavoastra, fara nicio compensatie personala", se arata in politica de cofidentialitate prezentata in urma cu cateva zile de Instagram.
 
Dupa ce au sesizat ca utilizatorii sunt nemultumiti si au inceput sa se planga de aceasta masura aplicata fara aprobarea lor, co-fondatorul Instagram, Kevin Systrom, a anuntat ca vor fi modificate anumite parti din termenii si conditiile impuse.
 
"De cand am facut publice schimbarile, am vazut ca multi utilizatori sunt derutati si suparati. Asadar, vom modifica anumite parti din termenii si conditii impuse, pentru a explica mai clar ce se va intampla cu fotografiile utilizatorilor", a declarat Systrom.
 
Co-fondatorul site-ului achizitionat de Facebook a mai explicat si ca "Instagram nu are intentia de a vinde fotografiile utilizatorilor, ci de a integra in platforma de photo-sharing forme inovative de publicitate, care par potrivite pentru site".
 
De asemenea, acesta sustine ca site-ul pe care il conduce nu pretinde sa detina drepturile asupra fotografiilor postate de utilizatorii sai. 
 
Specialistii din social media au avertizat Facebook de la inceput de faptul ca a fost comisa o mare greseala, care va duce la revolta utilizatorilor si care ii va determina pe cei care au luat aceasta decizie sa revina la vechile clauze.



 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016