Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zuckerberg: E-mail –ul a murit

Tags: zuckerberg, e-mail, social media, facebook, retele de socializare

Mark Zuckerberg a declarat, la lansarea noii platforme de mesaje a Facebook, ca e-mail-ul nu face parte din viitorul comunicatiilor, scrie BBC. "Nu suntem de parere ca e-mail-ul mai reprezinta sistemul modern de comunicare prin mesaje", a spus fondatorul Facebook.
Zuckerberg nu a fost primul care spune ca e-mail-ul este un mediu invechit, in ciuda evolutiei uluitoare din cei 40 de ani de existenta (primul e-mail a fost trimis in 1971 de programatorul Ray Thomilson). Peste trei miliarde de oameni folosesc astazi acest mediu. 
 
Cercetatorii de la firma de marketing Radicati spun ca, pana in 2015, vor fi peste patru miliarde de utilizatori de e-mail. Adolescentii sunt grupul care folosesc e-mail-ul cel mai putin, preferand Facebook sau Twitter. Nu exista insa studii care sa analizeze daca maturitatea ii face sa scrie mai des e-mail-uri.

Exista si voci care anunta raspicat ca, dimpotriva, "e-mail-ul este in crestere", fara a fi afectat de social media. "Eu cred ca fiecare mediu de comunicare indeplineste rolul lui si se completeaza reciproc. Este o relatie mai mult simbiotica", spune Nathaniel Borenstein, cercetatorul-sef de la Mimecast si dezvoltatorul protocolului MIME (Multipurpose Internet Mail Extentions), care permite atasarea de documente, video-uri, imagini.
 
Borenstein crede ca noile medii de socializare vor fi folosite din ce in ce mai des in mediul de afaceri. Nici Facebook, nici Google+ nu au descoperit cea mai buna formula inca, acest tip de medii de socializare fiind intr-o evolutie continua.

Un alt specialist, seful echipei Envisoneers de la Microsoft, Dave Coplin, un impatimit al mediilor de socializare, este convins ca era e-mail-ului a ajuns la sfarsit. "Se repeta mereu aceeasi poveste: cum apare o noua tehnologie revolutionara in scena, tehnologia mai veche este nevoita sa iasa din lumina reflectoarelor", spune Dave Coplin.


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016