Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ai defini o pozitie de conducere intr-o companie?

Tags: pozitie de conducere, functia de lider, proces de convingere

Daca nu stii in ce anume consta o functie de conducere intr-o companie, cum vei putea sa fii impunator in fata echipei tale? PUtini sunt oamenii care pot oferi un raspuns bun la aceasta intrebare.
Pentru o mai buna functionare a companiei trebuie sa iti intrebi orice client cu care intri in contact, cum anume ar defini el o pozitie de conducere.

Iata trei raspunsuri ale unor director executivi importanti:

1. "Prima calitate pe care trebuie sa o aiba un lider este sa aiba o anumita viziune asupra organizatiei...trebuie sa aiba capacitatea de a transforma o viziune in realitate." (Warren Bennis)

2. "Pentru a te situa intr-o pozitie de conducere trebuie sa ai calitatile unui super erou." (Margaret Wheatley)

3. "Ideea de a conduce reprezinta arta de a putea determina pe cineva, care sa faca ceva ce vrei tu." (Dwight D. Eisenhower).

Pentru a fi un lider cat mai bun trebuie sa fii constient de ce anume inseamna ideea de a conduce. Trebuie sa fii constient de ce anume trebuie sa realizezi pentru a fi cel mai bun in industria in care activezi.

Pentru a reusi sa fii un lider de succes, trebuie sa fii o persoana foarte ambitioasa, care sa debordeze de o atitudine pozitiva. Mai mult decat atat, pentru a functiona cat mai bine, trebuie sa iti intiparesti in minte o definitie proprie a pozitiei de conducere sau pur si simplu o definite buna data de altii.

In cazul in care nu ai inca o definite, iata cateva sugestii:

1. "Functia de lider reprezinta arta de a-i putea motiva pe ceilalti sa isi atinga aspiratiile."  (Jim Kouzes and Barry Posner)

2. "Trebuie sa privesti functia de conducere prin ochii celor pe care trebuie sa ii conduci." (Anita Roddick)

3. "Functia de conducere reprezinta un proces de convingere. Trebuie sa ii convingi pe cei din echipa ta sa faca ce este mai bine pentru compania in care lucreaza." (John Gardner)

4. "Prima responsabilitate a unui lider este sa defineasca realitatea." (Max DePree) 



Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016