Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Internetul sarbatoreste: A implinit 43 de ani

Tags: internet, ziua internetului, arpanet, mesaj internet

In urma cu 39 de ani, pe 29 octombrie 1969, la ora 22.30 (ora Californiei) un computer de la UCLA a comunicat pentru prima oara cu un altul, aflat la un institut de cercetare. Se transmitea astfel primul mesaj intre doua calculatoare punandu-se bazele Internetului, iar ziua aceea a devenit punct de reper in istoria comunicarii moderne, fiind decretata Ziua Internationala a Internetului.
Mesajul istoric a fost trimis de studentul programator Charley Kline sub supravegherea profesorului Leonard Kleinrock si a calatorit 643 de kilometri, pana la Institutul de Cercetare Standford prin intermediul Arpanet, predecesorul Internetului.

Reteaua Arpanet a fost creata de Agentia de Proiecte Avansate de Cercetare a Departamentului american de Aparare. Doar patru terminale faceau parte din reteaua initiala, computerele uriase fiind instalate la universitati si institute de cercetare din California si Utah.
Primul cuvant transmis pe internet a fost un simplu, „lo”. Initial, mesajul fusese „login”, insa doar primele doua litere au apucat a fi trimise cu succes inainte ca sistemul sa pice.

La trei ani dupa acest eveniment, in 1971, a fost trimis primul email. Expeditorul, Ray Tomlinson, a reusit sa transmita un mesaj intre doua calculatoare asezate unul langa altul.

Romania a intrat in era Internetului in urma cu 13 ani, iar domeniul „.ro” a fost alocat pentru prima data unui computer al Institutului pentru Cercetari in Informatica.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016