Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Locurile de munca pe care s-au batut romanii in 2012

Tags: oferta locuri de munca, posturi disponibile, cerere piata muncii

Criza financiara isi face simtita prezenta si in anul 2013 in Romania, iar oferta de noi locuri de munca este mult mai mica decat cererea, ceea ce explica motivul pentru care cateva mii de oameni aplica intr-o singura zi pentru acelasi loc de munca.
Potrivit statisticilor realizate de site-ul online de recrutare, BestJobs, cel mai dorit loc de munca in anul 2012 a fost agent de distributie marfa, pozitie pentru care au aplicat peste 6.600 de romani. Candidatul ideal trebuia sa aiba studii medii, carnet de conducere categoria B cu cel putin trei ani de experienta sau 300.000 de km parcursi, cunostinte in domeniul auto, abilitati de organizare si flexibilitate. Salariul oferit pentru acest job a fost confidential, insa in anuntul postat pe Bestjobs se specifica faptul ca "angajatorul oferea un pachet de salarizare motivant, un mediu de lucru dinamic cu posibilitati de dezvoltare si tichete de masa".
 
Un alt loc de munca pentru care au aplicat multi romani a fost cel de operator pariuri sportive la o cunoscuta agentie de profil. Potrivit eJobs, anuntul lansat de compania in cauza pentru 10 posturi de operator de pariuri a strans 11.918 de aplicatii. "Acestea au fost joburi entry level, pentru care au putut aplica atat studenti, cat si persoane cu experienta de minim 6 luni, fapt ce explica numarul mare. Practic, au putut aplica persoane care au lucrat in vanzari sau servicii clienti, indiferent de industrie", au declarat reprezentantii eJobs.
 
Persoanele cu studii superioare au concurat anul trecut pentru un post de director comercial in industria bunurilor de consum (FMCG) al carui salariu era cuprins intre 3.500 si 4.000 de euro, la care se adauga un bonus in functie de realizari acordat dupa sase luni de la angajare.
 
Postul de director general la Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane "Tarom SA", dar si al membrilor din Consiliul de Adminsitratie a provocat o mare agitatie in randul persoanelor care isi cautau un job in domeniu. 5.000 de CV-uri au fost primite de catre head-hunterul George Butunoiu, care s-a ocupat de procesul de recrutare impreuna cu PricewaterhouseCooper, una dintre cele mai mari companii de audit si consultanta din lume.
 
Domeniul vanzarilor pare sa fie cel mai bogat in noi oferte de locuri de munca. Cel mai des intalnit loc de munca in 2012 a fost cel de agent vanzari (in diverse domeni), in contextul in care intregul domeniu  a inregistrat o crestere anuala de 25%. 
 
"In ceea ce priveste candidatii, numai in ultimii an au existat aproape 193.000 de CV-uri actualizate ale celor cu experienta in vanzari, astfel incat si cererea este pe masura ofertei. La nivel general, in vanzari au existat in total 25.000 de locuri de munca disponibile anul trecut", au declarat reprezentantii BestJobs. 


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016