Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SoundWave: Noua tehnologie Microsoft de recunoastere a gesturilor

Tags: microsoft, soundwave, tehnologie de recunoastere a gesturilor, frecventa sunetului, efectul doppler

Kinect, tehnologia de recunoastere a gesturilor lansata de Microsoft, a devenit deja extrem de populara in randul pasionatilor de jocuri si nu numai. Insa Microsoft nu vrea sa se opreasca aici, ci are planuri mult mai mari.
Compania a dezvaluit recent o noua tehnologie de recunoastere a gesturilor, de aceasta data fara a face apel la camere video sau ecrane tactile, ci la asa-numitul efect Doppler.

Noua tehnologie denumita SoundWave poate detecta miscarea in functie de sunete. Pentru a functiona, aceasta tehnologie necesita doar un difuzor si un microfon, care sunt integrate in majoritatea computerelor personale.
 
Sistemul emite un sunet imperceptibil prin intermediul difuzoarelor care este intrerupt atunci cand o persoana isi misca mainile in fata computerului. In functie de modificarea frecventei sunetului, sistemul SoundWave poate detecta diversele gesturi umane.
 
Tehnologia, dezvoltata de Microsoft Research, nu este inca disponibila pentru uz public, insa aceasta a fost deja demonstrata prin intermediul unui clip video si s-ar parea ca functioneaza conform descrierilor. Dezvoltatorii ne exemplifica cum se realizeaza derularea unei pagini in sus si in jos sau cum ne putem folosi mainile pentru a muta piesele dintr-un joc de Tetris.


 
Exista inca diverse nelamuriri referitoare la functionalitatea acestei tehnologii. Spre exemplu, multi se intreaba ce se intampla cand o persoana se afla la o distanta mai mare fata de computer, sau daca trebuie ca microfonul si difuzoarele sa fie instalate intr-un anumit fel pentru a beneficia de o functionalitate optima.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016