Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 companii care au concediat cei mai multi angajati in 2012

Tags: concedieri 2012, disponibilizari de personal, concedieri angajati

Mai sunt doua saptamani pana la sfarsitul anului si numarul reducerilor locurilor de munca din Statele Unite ale Americii creste in continuare. Se pare ca numarul concedierilor de anul acesta este mai mare decat cel de anul 2011. In 2012 au fost disponibilizate aproximativ 490.806 de locuri de munca, iar numarul este in crestere. Pentru a patra oara anul acesta se anunta concedieri masive de prsonal. Aparent, cetatenii SUA sunt amenintati cu inca o reducere drastica a personalului.
Motivul pentru care angajatorii au disponibilizat in masa il reprezinta schimbarea strategiei de afaceri in ceea ce priveste falimentul. Aceste disponibilizari au avut loc in toate industriile.

Iata cinci dintre companiile care au facut cele mai multe concedieri in anul 2012:

1. Hewlett-Packard Co

Legendara companie de calculatoare si aparate de imprimat a anuntat in luna mai a anului curent 27.000 de concedieri si se pare ca asta nu este tot. HP a anuntat ca in anul 2014 vor fi disponibilizate alte 30.000 de posturi. Acest numar reprezinta 8% din personalul care lucreaza in momentul de fata in aceasta companie.
Hewlett-Packard a anuntat printr-un comunicat faptul ca aceasta concediere in masa este benefica pentru incheierea anului 2012, din punct de vedere fiscal.

2. Hostess Brands

Compania care produce Twinkies si Wonder Bread a anuntat ca in luna noiembrie a renuntat la 18.500 de posturi pentru a echilibra situatia financiara a brandului. Se pare ca in urma acestui anunt, 5.600 dintre fabricile companiei au protestat impotriva concedierilor in masa.

3. American Airlines

In luna februarie a acestui an, compania aeriana American Aierlines care face parte din corporatia AMR a anuntat ca urmeaza sa concedieze 14.000 de angajati. In luna septembrie se pare ca au fost date afara doar 11.000 de persoane, cele ramase fiind anuntate ca isi pot pierde locul de munca pana la sfarsitul anului. Aproximativ 800 de angajati au fost de acord sa plece in mod voluntar de la companie, atunci cand au fost anuntati ca American Airlines planuieste sa faca din nou concedieri.

4. Citigroup

Printre companiile care au facut disponibilizari de curand se numara si banca Citigroup, care a anuntat in luna decembrie ca intentioneaza sa elimine 11.000 de posturi. Citigroup a luat aceasta decizie din dorinta de a micsora dimensiunile afacerii astfel incat sa devina mai profitabila. Suma reducerilor de personal reprezinta aproximativ 4% din numarul total de persoane angajate.

5. PepsiCo

Celebra companie Pepsi planuieste sa renunte la aproximativ 8.700 de posturi in luna februarie a anului viitor, pentru a reduce costurile cu aproximativ 1.5 miliarde de dolari. Aceasta disponibilizare va afecta aproximativ 30 de tari. La nivel global angajarile facute de Pepsi sunt de trei ori mai mari decat reducerile de personal anuntate. Mai mult decat atat, concedierile anuntate reprezinta 3% din forta de munca totala a companiei.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016