Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tribler: site-ul de file sharing care nu poate fi doborat

Tags: tribler, megaupload, torrent

Tribler este un nou software de file-sharing care se anunta a fi "invincibil" in fata atacurilor, acesta neputand fi inchis de guverne sau organizatii anti-piraterie.
Site-ul, dezvoltat de catre o echipa de cercetatori de la Delft University of Technology din Olanda, nu necesita site-uri de torrente pentru a gasi sau descarca fisiere, bazandu-se pe schimbul direct de fisiere intre utilizatori. Acesta nu este insa un site nou pe scena BitTorrent, fiind dezvoltat de mai bine de 5 ani.
 
Tribler are ca scop principal implementarea unui site de tip BitTorrent care sa nu depinda de servere centralizate. Site-ul ofera rezultate descentralizate, deoarece atunci cand un utilizator introduce cuvantul cheie cautat, rezultatele cautarii vin direct de la ceialalti utilizatori iar atunci cand se da click pe un rezultat, fisierul respectiv este descarcat direct de la celalalt utilizator.

Site-ul este perfect capabil sa reziste oricarei presiuni din exterior si va continua sa functioneze chiar si atunci cand toate site-urile de torrente, trackerele si site-urile Filelist au disparut.
 
tribler file sharing software

Tribler vine ca raspuns la inchiderea popularului site Megaupload de catre autoritatile americane in urma incalcarii unor drepturi de autor, dar si ca urmare a restrictionarii BTJunkie, Filesonic si Fileserve.
 
In prezent, Tribler numara doar cateva mii de utilizatori, insa se asteapta sa inregistreze o crestere semnificativa. Acesta poate fi descarcat aici, existand versiuni pentru Windows, Mac si Linux.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016