Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Utilizatorii de internet vor sa fie invizibili. Si se tem de advertiseri

Tags: markerting, pericole internet, identitatea online, infractori internauti

Utilizatorii se tem mai tare de advertiseri decat de guvern (in lumina ultimelor dezvaluiri ale practicilor neortodoxe ale National Security Agency), spune un nou sondaj efectuat de Pew Research Center.
Aproape 9 din 10 utilizatori de internet (86% din respondentii sondajului Pew) raporteaza ca iau masuri pentru a-si sterge urmele digitale.
Acestea includ orice, de la curatarea istoriei de cautare la folosirea un computer de la biblioteca centrala sau de la institutiile publice pentru a face cautari in mod anonim. Si 55 % au incercat sa devina invizibili pentru a evita privirile scrutatoare ale anumitor persoane, organizatii sau chiar ale guvernului.

Deloc suprinzator, utilizatorii de internet spun ca in topul amenintarilor se afla hackerii si infractorii internauti. Pe locul doi al inamicilor de
evitat sunt publicitarii, 28% dintre respondenti spunand ca au incercat sa se ascunda de acestia. 19% dintre utilizatori au spus ca doresc sa evite persoane din trecut si anumiti prieteni. Intre timp, doar 5% dintre respondenti isi atribuie incercarile de a fi sub acoperire digitala dorintei de a evita guvernul.

Chiar cand fac ceva pentu a-si ascunde urmele pe internet, multi utilizatori stiu ca nimic nu este cu adevarat sters. “Utilizatorii vor in mod evident sa fie anonimi online si se teme din ce in ce mai mult ca asta nu este posibil”, a declarat Lee Rainie, director al Pew Research Center.
 
Utilizatorii de internet se tem ca identitatea lor online sa nu fie cunoscuta, pentru ca fie ei, fie cineva cunoscut a avut de suferit din aceasta cauza:
 
21% spun ca le-au fot sparte conturile de email sau cele de pe retelele de socializare
12% au fost hartuiti online
11% declara ca li s-au furat informatii personale, inclusiv numarul de securitate sociala, cel al cardului de credit sau informatii privind contul bancar
6% si-au pierdut banii dupa ce au cazut in plasa unei fraude online
6% au avut probleme cu reputatia din cauza unor miscari gresite online
4% au fost pusi fizic in pericol din cauza activitatii online
 
Sondajul a fost efectuat in randul a 792 de utilizatori de internet din Statele Unite.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016