Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook pierde teren in Europa

Tags: facebook, rusia, vkontake, dmitri medvedev, mark zuckerberg

Daca este sa judecam dupa cifrele celui de-al treilea trimestru al anului, care indica o crestere totala de 32% a veniturilor, s-ar zice ca retelei de socializare ii merge cum nu se poate mai bine. Procentul incasarilor din publicitate a crescut cu 36% pana la valoare de 1,09 miliarde, iar cea pe mobile se ridica la 152,6 milioane dolari. Totusi, la o analiza mai minutioasa se constata ca Facebook nu straluceste in toate colturile lumii.
Mai exact, in Europa, gigantul social media pare sa fie in declin. Si nu e neaparat vina sa, ci mai degraba a concurentei venite din Rusia.

Pirateria din Rusia a disturbat piata in asa masura incat a creat un real dezavantaj pentru Facebook in comparatie cu retelele sociale locale, care retele ii fura acesteia milioane dintre potentiali fani.   

Daca in SUA si Vestul Europei, Facebook aproape ca a atins limita maxima a bazei de utilizatori, in Rusia exista 5-7 milioane de utilizatori de Facebook, ceea ce reprezinta doar 12% din procentul populatiei prezente online.

In plus, Facebook primeste o lovitura puternica de la VKontakte, o retea de socializare locala, foarte asemanatoare cu cea a lui Mark Zuckerberg, care insa dispune de un mare avantaj: posibilitatea de a distribui continut piratat.    



Vkontakte le ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a vedea si distribui mii de copii ale unor filme nationale si internationale piratate. Acest lucru atrage numerosi fani noi si ii face sa petreaca mult timp online. In plus, prin intermediul aplicatiei VK Tracker, pot fi incarcate si descarcate numeroase fisiere video si audio.

In conditiile in care politica Facebook nu sustine si nu tolereaza continutul piratat, este de inteles de ce utilizatorii Vkontakte nu ar renunta vreodata la calitatea de membru pe aceasta retea locala.

Pentru a mai creste popularitatea Facebook, CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, a vizitat recent Rusia, unde a avut o intalnire oficiala cu primul-ministru Dmitri Medvedev. Intalnirea s-a bucurat de o buna expunere mediatica.



Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016