Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fara Facebook la serviciu? Cum e mai bine?

Tags: facebook, retele de socializare, acces social media, companii retele interzise

Exista foarte multe companii care interzic accesul angajatilor la retelele de socializare. Astfel, in vreme ce in unele firme numai departamentele de social media se bucura de accesarea Facebook-ului sau a Twitter-ului in timpul programului de munca, unii specialisti se intreaba daca nu cumva aceasta metoda afecteaza productivitatea in loc sa o protejeze.


Studii recente demonstreaza astfel ca in cadrul companiilor care au permis angajatilor sa foloseasca retelele de socializare in timpul programului de lucru, productivitatea a crescut cu pana la 9%. S-ar parea ca posibilitatea de a comunica astfel cu prietenii sau cu familia ii relaxeaza si ii motiveaza pe angajati astfel ca acestia lucreaza mai mult.

S-ar parea astfel ca salariatii pot gasi si alte metode prin care sa nu lucreze, indiferent daca accesul la retelele de socializare este limitat.

Infograficul realizat in Statele Unite a luat in calcul raspunsurile oferite de peste 1.400 de persoane care se ocupa de securizarea si monitorizarea datelor transmise prin Internet in cadrul companiilor.

Potrivit studiului realizat de Universitatea din Melbourne, angajatii care pot interactiona cu prietenii sau familia prin intermediul retelelor de socializare au o productivitate mai mare cu 9%.  Acelasi studiu arata ca in Statele Unite este permis accesul la retetele de socializare doar in scopuri care pot folosi companiei in procent de 19%. In rest, circa 54% dintre companii nu permit angajatilor sa foloseasca retetele sociale la munca.

Trebuie insa precizat ca doar studiile pe termen lung pot demonstra ineficacitatea unui astfel de sistem care interzice accesul salariatilor la site-urile de tip social media.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016