Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google+ sterge din conturi

Tags: google+, cont, utilizator, pseudonim, star trek

Google+, ultima tentativa a Google de a dezvolta un serviciu de socializare care sa depaseasca orice cote imaginabile de popularitate, isi zapaceste utilizatorii cu o politica nesupusa negocierii privind ceea ce inseamna nume false de profil, scrie Huffington Post.
Conform ZDNet, "un numar surprinzator de mare de conturi Google+" au fost sterse in timpul week-end-ului tocmai din cauza punerii sub semnul intrebarii a autenticitatii profilului. O anume Limor Fried s-a trezit cu profilul anulat (reinstaurat ulterior) pentru ca a folosit pseudonimul "Ladyada" in profilul creat. Un fost angajat Google, Kirrily "Skud" Robert, a fost rugat sa-si scaneze o fotografie dintr-un act de identitate pentru a dovedi ca este chiar el. Chiar si William Shatner a fost sters de Google+: actorul, care l-a jucat pe capitanul James T. Kirk in Star Trek (foto), a scris pe Twitter ca a fost acuzat de violarea standardelor. "Se pare ca este impotriva regulilor sa-i saluti pe toti. Poate ar fi trebuit sa zic la revedere".
 
Problema este ca daca ti se taie accesul la Google+, pierzi dreptul de a folosi orice cont Google, inclusiv cel de Gmail. Acest comportament lipsit de ratiune poate duce la esecul oricaror eforturi publicitare.
 
Pentru a fi onesti, Google+ mentioneaza clar in politicile sale ca li se interzice membrilor sa foloseasca titluri profesionale, pseudonime si caractere neobisnuite in numele lor. "Poti sa fii sigur ca te conectezi cu persoana corecta", se apara Google. "Profilurile Google cer sa-ti folosesti numele pe care-l folosesti si in viata de zi cu zi".
 
Google recunoaste ca a gresit in aceasta prima etapa si spune ca se straduieste sa schimbe modul in care comunica cu oamenii, lasandu-i din timp sa afle ce au gresit. Google pare sa spere ca folosirea acestor "nume uzuale, obisnuite" va crea o comunitate online mult mai legata.
 
In orice caz, este de neinteles de ce unii utilizatori sunt rugati sa se identifice sau se trezesc cu conturile anulate, fara a putea contesta decizia. Inscrierea pe o retea de socializare nu ar trebui sa fie resimtita ca, de exemplu, reinnoirea permisului de conducere.
 
"Politica numelor a lui Google Plus pare a fi fost mazgalita pe un servetel in ultimul minut si apoi data in folosinta pe cand era doar pe jumatate gata. Ceea ce nu a facut decat sa ameteasca si mai tare abordarea lor complet aleatorie si hazardata", comenteaza Jon Evans pentru TechCrunch. 


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016