Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uriasii digitalului se dau in judecata unul pe celalalt: Facebook versus Yahoo

Tags: yahoo, google, drepturi de autor, proces facebook, socializare, social media

Am invatat ca dedesubturile unui astfel de razboi se pot reduce uneori doar la atitudinea agresiva pe care aleg sa o aiba doi oameni. Astfel, ceea ce ar putea fi solutionat in mod amiabil, se transforma in conflicte prelungite la nesfarsit.



Potrivit declaratiilor facute de reprezentanti ai Facebook, si de data aceasta se poate ca lupta sa fie dusa din cauza unor neintelegeri care au pornit de la un numar restrans de persoane: ""Suntem dezamagiti ca Yahoo, un partener de lunga durata al Facebook si o intreprindere care a obtinut beneficii substantiale din colaborarea sa cu noi, a hotarat sa ne dea in judecata", citeaza Wall-street.ro.

Despre ce este vorba, mai exact? Gigantul Yahoo da in judecata Google, acuzand compania ca a incalcat drepturile de autor prin folosirea a zece brevete pentru care Google nu detinea licenta.

Aceeasi sursa mentionata anterior citeaza astfel declaratiile facute de oficialii Yahoo: "Modelul Facebook este construit in totalitate dupa tehnologia de socializare online brevetata de Yahoo, care include crearea de profiluri, lista de noutati, bannerele si normele de confidentialitate. (...) Din nefericire, neintelegerea cu Facebook ramane nerezolvata, iar noi suntem nevoiti sa cerem sa se faca dreptate in fata unui tribunal federal".

Istoricul comun celor doua companii demonstreaza ca nu este prima oara cand o astfel de situatie se produce si ca, in trecut, compania Yahoo a avut castig de cauza in urma unui proces intentat si castigat de Yahoo in 2004 in fata celor de la Google. Cine sa fie de vina insa de aceasta data, mai ales ca acuzatiile aduse par sa aiba la baza dovezi destul de consistente?

Cu toate acestea, dat fiind faptul ca cele doua companii au colaborat in multe proiecte, nu putem sa nu ne intrebam daca aceasta actiune nu putea fi una care sa se rezolve pe cai mai pasnice

 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016