Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Wallit face din pereti instrumente sociale

Tags: wallit, aplicatie iphone, apple app store, pereti virtuali

Intr-o vreme, era aproape o moda ca orice taram vizitat sa poarte amprenta celor care au trecut pe acolo. Mesaje de tot felul se inscrustau pe scoarta copacilor, pe stinghiile bancilor sau pe peretii cladirilor. Intre timp, s-a mai renuntat la acest obicei insa o aplicatie inedita si-a propus sa il reinvie.
Se numeste Wallit, este disponibil in Apple App Store si lucreaza cu tehnologia AR (augmented reality) si cu pereti. Multi, raspanditi peste tot in lume si virtuali.

“Oamenii si-au dorit intotdeauna sa lase o urma prin locurile pe unde trec, iar asta inca de la inceputurile umanitatii. Acum vor putea sa faca acest lucru in mod digital, cu ajutorul smartphone-urilor”, explica Veysel Ber, creatorul aplicatiei mobile.

Proaspat lansat, Wallit este prima aplicatie sociala care se foloseste de tehnologia AR si de trei facilitati imprumutate de la marile retele de socializare. La fel ca Facebook, Wallit le permite utilizatorilor sa interactioneze cu prietenii, dupa modelul Twitter admite mesaje de maxim 140 caractere, iar asemeni retelei Foursquare rolul sau este de a evidentia locul din lumea reala in care se afla utilizatorul.
Wallit lets you leave your digital mark in locations, with an augmented reality twist

Mai exact, aplicatia este un perete virtual pentru o locatie care exista in realitate. De exemplu, daca utilizatorul se afla in zona Golden Gate Bridge, cu ajutorul unui smartphone si a aplicatiei Wallit se va crea un perete digital pe care vor putea fi lasate „urme” ale trecerii sale pe acolo. „Urmele” nu sunt altceva decat mesaje scrise, fotografii sau imagini video.

Utilizatorii pot vedea peretii din orice loc, insa pot posta mesaje pe acestia doar daca se afla cu adevarat acolo. De asemenea, o fotografie sau un clip video poate fi postat pe perete doar daca au fost realizate in locul respectiv. Utilizatorii pot solicita construirea virtuala a unui perete intr-un loc anume, insa numai Wallit pe poate crea efectiv unul.

O optiune de tip radar va identifica care este cel mai apropiat perete Wallit din zona in care se afla utilizatorul, iar mesajele postate de acesta pot fi impartasite cu prietenii de pe Facebook sau Twitter. Deocamdata, persoanele pot vizualiza toate mesajele deja existente pe un perete virtual sau doar pe cele care sunt conectate cu profilele sociale, urmand ca in curand sa fie accesibile inclusiv mesajele prietenilor din retelele sociale.

Wallit a creat deja peste 700 de pereti virtuali peste tot in lume, inclusiv in Londra, Tokyo, New York sau San Francisco.

Aplicatia va fi in curand disponibila si pentru tablete cu sistem iOS sau Android, iar in viitor creatorii sai intentioneaza sa creeze anumite facilitati pentru advertiseri. Astfel, se are in vedere utilizarea peretilor pentru a „agata” de ei billboard-uri virtuale.  
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016