Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lenovo vrea sa cumpre divizia de servere a IBM. Cat costa tranzactia

Tags: achizitii lenovo, actiuni lenovo, proces due diligence, divizia de servere low-end

Grupul chinez Lenovo discuta preluarea diviziei de servere low-end a companiei americane IBM, evaluata anul trecut la 4,5 miliarde de dolari, iar acordul ar putea fi semnat in urmatoarele saptamani.
Lenovo a incheiat procesul de due diligence, potrivit unei surse citate de Bloomberg, care mai arata si ca cele doua companii au mai negociat anul trecut tranzactia, insa nu au ajuns la un acord asupra pretului.

Lenovo a anuntat ca grupul discuta o posibila preluare, insa nu a precizat activele vizate sau compania care vinde, iar reprezentantii Lenovo si IBM au refuzat sa comenteze informatiile.

IBM intentioneaza sa renunte la operatiunile cu marje mai scazute de profit si sa se concentreze pe software si servicii, pentru a readuce vanzarile pe o panta ascendenta.

Lenovo, in prezent cel mai mare producator de PC-uri din lume, si-a inceput ascensiunea spre aceasta pozitie in 2005, prin preluarea diviziei producatoare de computere a IBM. Compania doreste sa se extinda catre piata echipamentelor pentru stocare de date si serverelor, pentru a combate astfel efectul declinului pietei PC-urilor asupra afacerilor.

Actiunile Lenovo au crescut marti la Hong Kong cu 3,7%, aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.

Prin aceasta tranzactie, IBM ar continua sa renunte la operatiunile din zona hardware. Incepand din 2005, cand a vandut divizia producatoare de PC-uri, grupul american a mai renuntat la operatiunile de imprimante si de sisteme informatice destinate magazinelor. Compania mai are afaceri hardware in zona echipamentelor de stocare de date si productiei de semiconductori.

Vanzarile IBM au coborat in perioada iulie-septembrie a anului trecut pentru cel de-al saselea trimestru consecutiv, in principal din cauza scaderii cererii de hardware. Operatiunile grupului din zona hardware au inregistrat pierderi de 713 milioane de dolari in primele noua luni ale anului trecut, fata de un profit de 253 milioane de dolari in perioada corespunzatoare din 2012.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016