Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla daca te numeri printre soferii romani care ar putea fi scutiti de taxa auto de prima vanzare

Tags: taxa auto, taxa de prima vanzare auto, proprietarii de masini, scutire de la taxa

Persoanele care si-au achizitionat si inmatriculat autoturisme inainte de anul 2007 ar putea fi scutite de la taxa de prima vanzare, potrivit premierului Victor Ponta.
Ponta sustine ca proprietarii de masini inmatriculate inainte de anul 2007 ar putea fi scutiti de la plata taxei de prima vanzare auto, suspendata pe parcursul anului trecut si reintrata in vigoare din 2013, premierul afirmand ca este "o aberatie" taxa pentru acest tip de masini.
 
"Trebuie sa incercam sa indreptam aberatiile, iar prima dintre aberatii era referitoare la masinile de dinainte de 1 ianuarie 2007, inainte sa intram in Uniunea Europeana. Deci, are omul o Dacie care face 300 euro si plateste o taxa de 3.000 euro, sigur ca e o aberatie", a declarat premierul in cadrul unei emisiuni televizate.
 
Taxa de poluare trebuie achitata de catre cumparator la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, aceasta este decizia luata de fostul Guvern in cursul anului 2012.
 
Taxa pentru prima vanzare va fi perceputa pentru prima transcriere a dreptului de proprietate in Romania asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost platita taxa de poluare.
 
Peste 110.000 de autovehicule inmatriculate inainte de termenul de 1 ianuarie 2007 si-au schimbat proprietarii, autoturisme pentru care nu a fost achitata taxa de prima inmatriculare, potrivit Ministrului Mediului din acea perioada, Laszlo Borbely, care a subliniat ca este vorba despre masini cu norma de poluare Euro 3 si 4.
 
Taxa de prima vanzare auto a fost pusa din nou in aplicare, in mod obligatoriu, de la inceputul anului 2013.   


 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016