Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coplata nu va depasi suma de 10 lei

Tags: servicii asigurate, dezechilibre financiare, introducere coplata

Romanii vor plati din luna martie a acestui an o suma modica pentru serviciile asigurate in spitale,cu exceptia celor de urgenta, conform scrisorii de intentie convenita de Guvern cu FMI.
"In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarariti sa aplicam urmatoarele masuri: In martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta. 
 
Vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", se arata in document.
 
Coplata va fi introdusa in contractul cadru pe 2013, care va fi semnat cel mai tarziu in luna martie, potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. 
 
"Coplata este cuprinsa in legea bugetului. La finalul anului 2013 vom face o evaluare, iar in functie de rezultatele acelei evaluari vom decide daca vom merge sau nu mai departe cu coplata", a declarat Nicolaescu.  
 
Premierul Victor Ponta a declarat referitor la coplata care va intra in viguare incepand cu data de 1 martie ca nu se va aplica pentru consultari, analize si nici pentru serviciile medicale de urgenta. 
 
"Coplata se va aplica doar pentru internari. Suma va fi una modica. Maxim 10 lei", a subliniat Victor Ponta.  




 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016